Yeni Gelişmeler: 2018 ve 2018'da Polis Alımları Artacak (POMEM, PAEM, PÖH ve PMYO)

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığından yeni dönem polis alımı müjdesi beklenirken yeni gelişmeler yaşandı. Yaşanan gelişmeler de yeni dönem polis alımlarının artacağını gösteriyor. Peki yeni polis alımları ne zaman olacak?

Yeni dönem polis alımlarını büyük bir merak ve heycanla bekleyen adayları sevindiren bazı gelişmeler bugün yaşandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre 4 yeni İlde Özel Harekat Müdürlüğü kurulurken, 1 İlde de POMEM kuruldu. Yeni merkezlerin kurulması bu yıl ve önümüzdeki yıl polis alımlarının artacağı yönünde yorumlandı.

Yeni POMEM'in kurulması ile birlikte Türkiye genelinde bulunan POMEM sayısı 30'a ulaştı. Bakanlar Kurulu kararı ile Çankırı ilinde Çankırı Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü kuruldu ve bu müdürlüğe bağlı olarak da 4 şube kurulması kararlaştırıldı.  Bu kararın ise, POMEM'lere yapılan alımlarda eğitim verilen yerlerin yetersiz olması ve yeni dönemde polis alımlarının arttırılacağı olarak yorumlandı.

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANI YILMAZ ÇOLAK AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz yılın sonunda bir açıklama yapan Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, bugüne kadar toplam 49 bin mezun verdiklerini aktararak 2018 yılı sonuna kadar bu mezun sayısının 85 bine çıkartılacağını söyledi. Çolak açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Hedefimiz 2018 sonuna kadar 85 bin rakamını bulmak. Bu rakamların hedefi hain FETÖ’yle mücadelede zafiyet yaşamaktan ziyade daha da güçlendiğinin göstergesidir."

2018 YILI PERFORMANS RAPORUNDA PÖH ALIMI

EGM tarafından yayımlanan 2018 yılı performans programında yeni yılda özel harekat polisi olarak 10 bin 703 kişi alınacağına yer verildi. Ancak alımların ne zaman yapılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

EGM'DE CİDDİ EKSİKLER VAR

Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Türkiye genlinde hemen hemen her branşta ciddi polis eksikleri olduğu belirtildi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü polis eksiği ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Mustafa Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Dünyanın birçok ülkesinde her 250 kişiye bir polis, bazı Avrupaülkelerinde de her 200 kişiye bir polis düşerken, İstanbul'da şu anda yaklaşık her 500 kişiye bir polisle hizmet veriyoruz. Türkiye genelindeki sayılar da yaklaşık olarak böyle. Az personelle hizmet vermenin çok zor olduğunun farkındayız. Ama hemen çözülemiyor. Bakanlığımız da bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. İstanbul'da 2 yıl içinde terörle mücadele konusunda yoğunlaştık. Bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu nedenle diğer bazı güvenlik hizmetlerinde kısmi aksamalar yaşanmış olabilir. Bunların giderilmesi için de lokal tedbirler alıyoruz. Örneğin, dün İstanbul'da yaklaşık bin suç işlendi. İstanbul'da kayıtlı 600 bin Suriyeli göçmen var. Kayıtlı olmayan Suriyeliler ile diğer yabancı uyrukluları saymıyorum."

PÖH, POMEM, PAEM VE PMYO ALIMLARI GECİKTİRİLMEMELİDİR

Bir milyona yakın aday, Emniyet Genel Müdürlüğünün polis alımı ilanlarını bekliyor. İlanların ne zaman yayımlanacağını bilmeyen adaylar, hayatlarına da yön veremiyor. Bu nedenle ilanların bir an önce yayımlanması gerekiyor.

Siz de yeni dönem polis alımları hakkındaki taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

POLİS ALIM İLANLARI YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

16 Şub 2018 - 12:02 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Zehra Şahan - Benim oğlum ön lisans ön büro mezunu polis olmak istiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
07

POLİCE - 31 YAŞINDA BOŞTA MALİYECİYİM İŞ YOK ABİ YOK POLİSLİK TEK YOLUM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
06

derya - Lise mezunu poh alımı bekliyoruz lütfen bu şansı bizlere tanıyın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
05

ibrahim - O ki ciddi eksikler var o zamn yaş esnemesi yapilmali yasimiz 28 oldugu halde giremiyoruz çünki 31 Aralık ve sonrasi olanlar basvurabiliyor 1 Ocak yapilirsa herkes girer 30 dan gün almamış diyor mağduruz bekçi alımı bile 30 diyor pomem,pöh,paem neden olmasin bu fetö yüzünden magduruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
04

Gizem - PÖH LİSE ALIMI BAYAN ALIMI ÇIKSIN ARTIK NOLURSUNUZZZZ KAÇ AY OLDU BEKLİYORUM KPSS ŞARTSIZ OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
02

Bahar - Pöh en az lise mezunu alımlarının bir önce alım tarihini açıklanmasını bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02
01

deniz - Lise mezunu Bayan da alinsin lütfen sesimizi duyun artık kpps şartsız olsun vatan için cinsiyet ayrımı yapilmasin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 12:02


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler