Yeni Atanacak Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına tabanıyla brüt 175 lira zam yapıldığını ve ocak ve temmuz aylarında da yüzde 3 artı enflasyon farkının ödeneceğini hatırlatarak, öğretmenlerin 2014 yılında alacakları maaşları açıklayan Avcı, Bütün memurlara yapılan bu zammın dışında öğretmenlerimize.

Memur maaşlarına tabanıyla brüt 175 lira zam yapıldığını ve ocak ve temmuz aylarında da yüzde 3 artı enflasyon farkının ödeneceğini hatırlatarak, öğretmenlerin 2014 yılında alacakları maaşları açıklayan Avcı, "Bütün memurlara yapılan bu zammın dışında öğretmenlerimize...

Memur maaşlarına tabanıyla brüt 175 lira zam yapıldığını ve ocak ve temmuz aylarında da yüzde 3 artı enflasyon farkının ödeneceğini hatırlatarak, öğretmenlerin 2014 yılında alacakları maaşları açıklayan Avcı, "Bütün memurlara yapılan bu zammın dışında öğretmenlerimize ödenmekte olan eğitim öğretim tazminatı bu defa tabanıyla brüt 175 lira artı 75 lira da eğitim öğretim tazminatı ocak ayından temmuza kadar.



Temmuz ayında da bir kere daha 75 lira eğitim öğretim tazminatı, ayrıca yüzde 3 enflasyon farkıyla befaber ödenecek. Bu durumda öğretmenlerimizin eğitim öğretim tazminatları 2014 yılında birinci yarısında dediğim gibi 75 lira, ikinci yarısında 75 lira olmak üzere 150 lira arttırılmış oluyor. Taban aylıktaki artış da dikkate alındığında öğretmenlerimizin maşlarında 2014 yılında yaklaşık 273 lira net artış sağlanıyor.



Peki ne kadar maaş alacaklar?

 

Önümüzde öğretmen atamaları var. Bu öğretmen atamalarında atanacak olan öğretmenlerimiz, 2014 yılında bir bekar öğretmen bin 894 lira maaş, artı bütün ek derslere girerse 543 lira, 273 lira da bu zam. Dolayısıyla 2014 yılında 2 bin 710 lira maaş alacaklar. Öğretmen 3 çocuk sahibiyse, Başbakanımızın tavsiyelerini dinlediyse, 2014 yılındaki maaşı 2 bin 988 lira alacak. Bunlar yeni başlayan öğretmenlerimiz içindi, peki kıdemli öğretmenlerimizin durumu ne olacak? Birinci derecenin dördüncü kademesi evli, eşi çalışmayan, 3 çocuk sahibi ve bütün ek derslerine giren öğretmenimiz 2014 yılında 3 bin 334 lira maaş alacaklar. Bunun için de Sayın Başbakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yılki toplu görüşmelerde öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık yapüması konusundaki talimatı için bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Eğitim Ajansı / Abbas GÜÇLÜ

21 Ağu 2013 - 21:12 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler