TBMM'de Polis Eksiği Gündeme Geldi-Peki Yeni PÖH, POMEM, PAEM ve PMYO Polis Alımı Ne Zaman?

Polis eksiği var açıklaması önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisinden geldi. Bakan İsmet Yılmaz kamuda polis eksiğinin olduğunu ve alımlar için koordineli şekilde çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Peki yeni dönem polis alımları ne zaman? Polis alım ilanları nereden yayımlanacak? PÖH alımı olacak mı?

TBMM'de Polis Eksiği Gündeme Geldi-Peki Yeni PÖH, POMEM, PAEM ve PMYO Polis Alımı Ne Zaman?
Haber albümü için resme tıklayın

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmt Yılmaz, kamuda ciddi anlamda memur açığının olduğunu söyledi.

Kamuda polis ve memur eksiğinin olduğunu söyleyen İsmet Yılmaz, eksikleri tamamlamak için sistemli çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. Bakan Yılmaz'ın polis eksiği açıklamasının ardından ise polis olmak isteyen binlerce kişi, yeni polis alımlarının ne zaman olacağı sorusunu sormaya başladı. Peki yeni dönem POMEM, PÖH, PAEM ve PMYO polis alımları ne zaman olacak? Polis alımları neden bu kadar bekletildi?

BAKAN YILMAZ'IN AÇIKLAMASI

Önceki gün TBMM'de konuşan Bakn Yılmaz, kamudaki personel eksiği ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hâkim ihtiyacı var, polis ihtiyacı var, hemşire ihtiyacı var, sağlıkta ihtiyacı var. Dolayısıyla da devlet olarak planlama yaparken sadece bir alanda yapsak diğer alanlarda hizmet aksayacak. İstiyoruz ki sağlıkta da hizmet aksamasın, güvenlikte de hizmet aksamasın, adalette de hizmet aksamasın, eğitimde de hizmet aksamasın. Peki öğretmen atamıyoruz ama dersler boş mu geçiyor? Hayır. Ne yapıyoruz? Öyle veya böyle, ücretli öğretmenlerle biz bunları gideriyoruz. Sayı gittikçe azalmış durumda, inşallah önümüzdeki dönemlerde daha da azaltacağız."

POMEM ALIMLARI

Polis olmak isteyen on binlerce lisans ve önlisans mezunu aday, yeni dönem POMEM polis alımlarını bekliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan POMEM alımında mülakat süreci süreci sona erdi ve mülakatlara giren adaylar, 13 bin polis memuru alımının başvuru sonucunu beklemeye başladı. Henüz başvuru sonuçları açıklanmamış ve adaylar eğitime alınmadan yeni POMEM alımının yapılması mümkün görünmüyor. Bu nedenle yeni dönem POMEM lisans ve önlisans mezunu polis alımının 2018 yılı ortaları veya son aylarında yapılması bekleniyor.

PÖH ALIMI

Polis olmak isteyen adayların en çok beklediği alım ise polis özel harekat alımları. Yüz binlerce lise, önlisans ve lisans mezunu aday yeni dönem PÖH alımlarının bir an önce yapılmasını istiyor. Öte yandan adaylar alımların KPSS şartı olmadan ve lise mezunları arasından yapılmasını istiyor. Ancak yeni dönem PÖH alımı için hala bir tarih açıklanmadı. Polis Akademisinin bu konuda adayları bilgilendiren bir açıklama yapması gerekmektedir.

PMYO ALIMI

Lise mezunları arasından yapılan PMYO polis memuru alımı için ise geri sayım devam ediyor. Her yıl yapılan PMYO alımlarının bu yıl yapılacağı tarih, üniversitelere giriş sınav sisteminin değişmesi nedeniyle hala belli değil.

PAEM ALIMI

Lisans mezunları arasından yapılan komiser yardımcısı alımı uzun süredir yapılmıyor. Son olarak açıktan yapılan alımın ardından bazı kesimler, yeni alımın mevcut polis memurları arasından yapılacağını iddia etti. Ancak yeni dönem PAEM komiser yardımcısı alımının açıktan mı, yoksa lisans mezunu polis memurları arasından mı yapılacağı henüz belli değil.

ADAYLAR HANGİ İLANLARI BEKLİYOR? ANKETİNDE SON DURUM

Facebook KAMU PERSONELİ ALIMLARI adlı grubumuzda önceki gece başlattığımız ankette açık ara farkla adaylar PÖH alımını beklediklerini dile getirdi. İşte o ankette son durum.

Ankete katılmaz ve Facebook grubumuza üye olarak gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

22 Şub 2018 - 13:14 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Arif YILMAZ - Pöh alımlarında yaş üst sınırı yükseltilmeli, lise alımı devam etmeli ve bayan alımı olmadı. Binlerce vatan aşığı genç bu açıklamayı bekliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14
05

Selma - Tabikide lise mezunu kpss sarti olmayan pöh alimini bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14
04

Satılmış Çulha - Ya bi tarih verseniz de bizde ona göre hareket etsek Allah aşkına. Pöh için bklyrz lise mezunu kpsssiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14
03

Gökçe - Kpss ile polislik çok alakasız.bikere . Şu kpss yi kaldırın bakalim polis açığı kalıyormu görün. Ya önünü acin şu onlisansin. 70 ne demek ya lisans bile 60 yaniii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14
02

Muhammet - Arkadaşlar emin olun 2018 KPSS sonuçlarını bekleyecekler boşuna yorulmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14
01

Tuncay - osman Paa arkadaşım üniversite okumak tam anlamıyla akıl seviyesini belirliyor die birşey Yok lise okuyup bu işi laikiyle icra edicek binlerce insan var böyle demen çok yanlış üniversite için verilmiş bi emek var eyvAllah ama alımlarda ne kadar çok başvuru artarsa devletimiz için görev yapacak bir çok kaliteli insan alınabilir alternatifi ve personel seçiciliği artar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 13:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler