Taşeronda Çılgınlık Yapan Hükümet, KPSS Mağdurları İçin de Bir Çılgınlık Yapsın

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada taşeron konusunda bir çılgınlık yaptıklarını söyledi. Peki taşeron işçiler için çılgınlık yapan hükümet bir çılgınlık ta KPSS mağdurları için yapamaz mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada AK Parti olarak taşerona kadro konusunda bir çılgınlık yaptıklarını dile getirdi.

Bilindiği üzere 1 milyona yakın taşeron işçinin, geçici işçi statüsünden kamu işçisi statüsüne geçmesini sağlayan düzenleme, 2017 Aralık ayında yayımlanan KHK ile sağlandı. Bunun ardından işçilerin kadro başvuruları alındıve sonuçlar da yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'da bu konuda bir çılgınlık yaptıklarını dile getirmişti. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve hükümete şuı öneriyi yönlendiriyoruz. 'Taşeron konusunda bir çılgınlık yapan hükümet KPSS MAĞDURLARI için de bir çılgınlık yapsın'

BAKAN SARIEROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Karabük'te düzenlenen bir programa katılan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşerona kadro verilmesi konusunda şu ifadeleri kullanmıştı: "Taşeron tanımı gereği geçmişten beri yapılan uygulama neyse bunu aynen uyguladığımızı merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum kuruluşlarında taşeron tanımına giren hiçbir kardeşimizin kapsam dışında kalmadığını tamamının kadroya geçtiğini özellikle ifade ediyorum. Biz bir çılgınlık yaptık. Bugüne kadar AK Parti iktidarları ortasında ortaya koyduğumuz iddialar vardı, personel yönetimi ile ilgili olarak. Şuanda kamuda 100 bin kadrolu işçi sayımız var. Bizim yaptığımız düzenleme ile başvuru yapılmış incelemesi yapılmış kabul olmuş en son aldığım rakam 715 bini geçmiş durumda. Mevcutta 100 bin kişi kadrolu olduğu kamuya, 2 milyon 400 bin de memurumuz var. Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Birileri çok rahatsız oldu bu düzenlemeyi yaptığımızdan. Algılarla bilgi kirliliği yapıyorlar. Hiçbir kriter koymadık. Direk tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz. Devlet memurları kanunda kamuda çalışma kriteri neyse onu ele aldık" 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KPSS'SİZ KADRO GELİYOR

Taşeron işçilerin yanı sıra geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ücretli öğretmenler arasından KPSS'siz 5 bin atama yapılacağını söyledi. Buna göre Ek ders ücreti karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmış ve en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar arasından 5 bin atama yapılacak.

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE DE KADRO VERİLMİŞTİ

Dershanelerin kapatılmasının ardından dershanelerde çalışan öğretmenlerden bazılarının kamuya alınması için çalışmalar yapılmış ve binlerce öğretmen kamuya geçmişti.

BİR ÇILGINLIK DA KPSS MAĞDURLARI İÇİN YAPILSIN

Özellikle 2010 KPSS mağdurlarının çözülmesini istediği atama konusunda tabiri caizse dişe dokunur bir düzenleme yapılmadı. Milyonlarca KPSS mağduru genç varken, milyonlarca kişi, okudukları bölümleri ile alakası olmayan işlerde çalışırken atama sayılarının az olması büyük tepki çekiyor. Yıllarca FETÖ'nün sınav ve mülakatlarda yaptığı usulsüzlükler ile kamuya giremeyen gençler çözüm bekliyor.

Biz de Kpsscafe.com.tr olarak bu konunun artık çözüme kavuşturulmasını, bir çılgınlığın da KPSS mağdurları için yapılmasını istiyoruz.

Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi paylaşabilir, haberi sosyal medya platformunda paylaşarak sesinizi duyurabilirsiniz.

MEMUR ALIMI HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

19 Şub 2018 - 13:22 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Çiğdem - Evet bizim magduriyetimiz de giderilsin lütfen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
07

Furkan - Okumayana kadro okuyanın hakkı yeniliyo nerde devlet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
06

Can - Bakan zaten memurluktan vazgeçip özel sektöre yönelin demişti.taşeronların kadroya geçmesi çılgınlık tabi yıllardır hiç boşalmayan devlet kadroları tekrar doldururldu.haklılar hepsi haklı kendilerine doldurulacak açık kadro kalmıyor sen sıradan vatandaşsın ne işin var memurlukta git özel sektörde semer vurdur kendine. Şuan devlet memurluğu için bir sürü belgeler sınav Vs isteniyo peki mevcutta çalışan yada yeni yeni el altından aldığınız kaç kişide sınav koşulu sağlanmış istediğiniz belgeler tam görmek isteyene parmakla gösteririm çok adaletlisiniz ya hani bu el altı işiniz senelerdir sürüyor gözümüzün önünde ne bitmez yerleşmedik tanıdınıklarınız varmış devletin milyon tane kadrosu yetmedi sizi doyurmaya...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
05

Can - Fetö sayesinde çalışıp bizim verğimizle maaşını alan daha milyon tane vatan haini var.yıllardır atanamayan insanlarıda görüyoruz ertesi gün işe başlayanlarıda söylenen hiç bir kelime samimi gelmiyor artık oğlunuz kızınız danışman olup 50bin maaşla çalışsın vatandaşta size dua ediyor merak etmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
04

Alis - Öğretmenler olarak 30 bin alım olmalı lütfen bizi de düşünsunler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
03

Tugba - Taşeronlara kadro vererek zaten önümüzü kapattı şimdi ise ücretli öğretmenlere veriyor soruyorum biz ne zaman atanacaz !.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
02

Önemsiz...... - 2010 ve öncesi yıllarda hakkımızı yediler.Herkes en güzel yerlere adamın yerleştirdi,bizler kaldık açıkta.....Eeeee......yıllarda yerinde durmaz bu arada.Şimdi de diyorlar ki :"Boş kadro çok ama yaşınız da çok bu arada."Türkiye'de 30'undan 35'inden sonra yaşamayın. ..."diyorlar açıkça!....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22
01

Kezban - Acil bizim mağduriyetimizin de giderilmesi gerekli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 13:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler