Seçim Sonuçları Memur Atamalarını Nasıl Etkileyecek?

7 Haziran geride kaldı, sonuçlar ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu haberimizde seçim sonuçlarının memur atamalarına etkisini değerlendireceğiz.

7 Haziran geride kaldı, sonuçlar ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu haberimizde seçim sonuçlarının memur atamalarına etkisini değerlendireceğiz. Bugün itibariyle siyasi dengelerin nasıl oluşacağı henüz belli değil. Dolayısıyla seçim sonuçlarının atama bekleyen adaylar için şimdiden olumlu veya olumsuz bir sonuç doğuracağını söylemek yanlış olur.

KPSS 2015/1 KADROLARI AÇIKLANDI

1) 2015-1 Haziran dönemi atama sayısı zaten bellidir, seçim sonucuna göre bir değişiklik yapılmaz.

2) 2015 bütçesine göre atanacak memur sayısı bellidir. Burada da bir değişiklik olmaz.

3) Bütçe dışı talep edilen kadroların durumu da Hükümetin kurulmasına bağlıdır. Koalisyonun kimlerle kurulacağı ve yeni Bakanların kadro taleplerini yönelik nasıl bir çalışma içinde olacağı önemlidir.

4) Siyasi açıdan taşlar yerine oturmadan atama bekleyenlerin sesini kimse duymayacaktır.

5) İktidar olacak partiler hangisi olursa olsun, atama bekleyenler Hükümetten kadro isteyeceklerdir. Çünkü birçok bölümde yığılma vardır.

6) Siyasi ve ekonomik planlama gereği memur atamaları zamana yayılarak yapılmaya devam edecektir.

7) Mevcut Hükümetin atama bekleyenlerin sesini duyması gerekirdi, bizler sürekli gündeme getirdik ancak bazı bölümlerin mağduriyeti giderilmemiştir.

8) Yeni dönemde atama bekleyen adayların talepleri daha fazla dikkate alınacaktır.

Zeki KARA/ Gazetekamu.com

09 Haz 2015 - 11:39 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

abdülrezak - haziran ataması kesin olacak demi editörüm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 11:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler