POMEM Yeni Dönem Polis Alımında Kaç Ön Lisans Mezunu Polis Alınacak? Alımlar Ne Zaman?

POMEM'lere yeni dönem polis alımında kaç ön lisans mezunu polis alınacak? Lisans mezunu polis alımı sayısı kaç olacak? En az ön lisans mezunu polis alım ilanı ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Geçtiğimiz 25 Ağustos günü OHAL kapsamında yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile POMEM'lere polis alımında bazı değişiklikler yapıldı. Yaplan değişiklik ile eğitim düzeyi yüzde 20'lik seviyeyi geçmeyecek şekilde ön lisans düzeyine alındı. Büyük bir sevinçle karşılanan bu düzenleme sonrasında on binlerce ön lisans mezunu aday, yeni dönem POMEM alımlarını araştırmaya başladı. Peki POMEM'lere yeni dönem polis alımı ne zaman yapılacak? Ön lisans mezunu kaç polis alımı yapılacak? İşte detaylar.

Yozgat POMEM Müdürü, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, yeni dönemde POMEM'lere 12 bin polis alımı yapılacağını söyledi. Temmuz ayının ilk günlerinde Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, 21. dönem POMEM eğitimine alınacak 12 bin Öğrenci için 21. dönemin başını işaret etti. 21. dönem başlamadan alımların gerçekleşeceğini söyleyen Kütükoğlu'nun bu açıklamasına göre, 20. dönem POMEM eğitim-öğretim sezonu Aralık 2017’de sonlanacak. Bu durumda 2017 yılı bitmeden yeni dönem POMEM alımlarının yapılması bekleniyor.

POMEM'lere 12 Bin Polis Alınacacak Dendi: Peki Ön Lisans Mezunu Kaç Polis Alınacak?

Şaban Kütükoğlu, yaptığı açıklamada POMEM'lere 12 bin polis alımı yapılacağını söyledi. KHK'da yer alan hükme göre ise POMEM'lere polis alımında ön lisans mezunlarına, alınacak sayının en fazla yüzde 20'lik kısmı açılacak. Buna göre yeni dönem polis alım sayısının 12 bin olması durumunda en fazla 2 bin 400 ön lisans mezunu polis alımı yapılacak. Kalan 9 bin 600 polis ise lisans mezunları arasından yapılacak. Yeni alımlarda bayan adaylara da yeterli sayıda kadro ayrılması bekleniyor.

Adaylar için iletişim grubumuza katılıp konu hakkında yorumlarda bulunmak için lütfen buraya --->>tıklayın   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayın android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayın

kpsscafe.com.tr | ANKARA - ÖZEL HABER

28 Ağu 2017 - 17:59 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

mehmet - sağlık bakanı ak atama ılanı haber yapar mısınız?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ağustos 17:59
01

Kemal Baranlı - LİSE mezunu 30 YAŞ'ını AŞMAMIŞ KPSS aranmadan sınavsız alımların bu yönde yapılması için Yani 19. dönem gibi olup sadece 28 olan yaş şartının 30 OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ için ikişer üçer gün arayla BİMER CİMER İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI'na yazın kardeşlerim ...istiyorsak yazalım lütfen yorumumu gören okuyan gereğini yapan bir beğeni esirgemesin ...saygılar teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ağustos 17:59


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler