POMEM Polis Alımında KPSS Puan Şartı Esnetilecek mi? İmza Kampanyası Başlatıldı

POMEM 13 bin polis alımında KPSS şartının esnetilmesi için adaylar imza kampanyası başlattı. Peki ön lisans ve lisans mezunu polis alımında KPSS puan şartı esnetilecek mi? İşte KPSS puan şartının esnetilmesi için başlatılan kampanyanın detayları.

Polis Akademisi POMEM 13 bin polis alımı başvuru şartlarını açıkladı.

Başvuru şartlarının açıklanmasının ardından adaylar araştırmalara başladı. Ancak ön lisans mezunu on binlerce aday başvuru şartlarındaki KPSS puan şartı ile şok yaşadı. Lisans düzeyinden en az 60 puan ile yapılan alımlar, ön lisans mezunları için 70 olarak belirlendi. 60-70 arası puan alan ön lisans mezunu on binlerce aday da bu duruma tepki gösterdi.

Bize mesaj yolu ile ulaşan ön lisans mezunu adaylar, KPSS puan şartının 70 olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Aylardır bu ilanı beklediğini söyleyen adaylar 60 ile 70 arası olan puanları ile başvuru yapamayacaklarını öğrenince büyük şok yaşadı. Bunun ardından sosyal medya ve forum sayfaları üzerinde tepkilerini dile getiren adaylar, seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor ve ön lisans mezunu polis alımında KPSS puanının 60'a, lisans mezunu alımında da 55'e düşmesini istiyor.

Önceki Alımda Liyakat Sağlanamamıştı

Lisans mezunları ise KPSS puan şartının 55'e düşürülmesini istiyor.

Önceki alımda yeterli liyakat sağlanamadığı için 10 binlik polis alımını tamamlayamayan POMEM'lerin 11 binlik lisans mezunu polis alımı kadrosunu tamamlayıp tamamlayamayacağı merak konusu. Yine aynı durumun yaşanmaması için adaylar KPSS puan şartının lisans düzeyinden 55'e düşmesi gerektiğini savunuyor.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Ön lisans ve lisans mezunu polis alımında KPSS puan şartının esnetilmesi için çeşitli kampanya sayfaları üzerinde imza kampanyaları başlatıldı. Başlatılan kampanyalar ile KPSS şartının lisans düzeyinde 55, ön lisans düzeyinde 60 puana düşmesi isteniyor. KPSS puan şartının esnetilmesini isteyen adaylar, Change. org üzerinde başaltıkları kampanyaya destek istedi.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, diğer adaylarla bu durumu tartışarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.

POMEM haberlerinden anında haberdar olmak için Kpsscafe'yi takipte kalın.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

21 Eyl 2017 - 20:46 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

Elif - Resmen 68.85 puanla önlisans mezunu olarak başvuru yapamıyorum düşürülsün lütfen sadece 70 puan alanlar mı seviyo vatanı bu işi vatan millet aşkı olanlar yapmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46
09

emre andırın - vatanını seven sadece polislikle askerlikle hizmet vermiyor.normal gündelik bir işte çalışarak yine bu vatana hizmet sağlayabilirsin.şu mesleği hele vatan millet aşkı diye isteyenler mülakattan direkt eleniyor haberiniz olsun.önceliğiniz delikanlı gibi parası için polisliği seçtim demektir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46
04

Yakup - Lisans 55 olsun bilemedin 56. 4. 5. Puan esnetilmeli. Aynı şekildw önlisans 65 olması iyi olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46
03

mehmet - lisans mezunları için puani kesinlikle 55 e düşmesi lazım..bu millet tankın altına bunlari yapasınız diye yatmadı sayin devlet mensupları duyun sesimizi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46
02

Ibo1905 - Önlisans 60 puan olsunnnnnn 70 puan ile kimse basvrmcgi icin yaptilarrr devletttt nerde vatandasin yaninda haniiii önlisans meznlarina istemyrz sizi diyorlar resmenn butn önlisanslilara seslnyrm sesimizi duyuralim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46
01

Ümit - Büyük bi haksızlık söz konusu önlisans neden 60 değil alım sayısı zaten düşük

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler