Polis Olmak İsteyen Lise, Önlisans ve Lisans Mezunları: İşte PMYO ve POMEM Arasındaki Farklar

Polis olmak isteyen lise ve üniversite mezunu adayların en çok araştırdığı konuların başındaki POMEM ve PMYO arasındaki farklar geliyor. Peki POMEM ve PMYO arasında hangi farklar vardır?

Polis olmak isteyen lise ve üniversite mezunu adayların en çok merak ettiği konuların başındaki PMYO ile POMEM arasındaki farklar nelerdir? sorusudur.

Bizlere mesaj ve geri bildirim yolu ile ulaşan çok sayıda takipçimiz, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM)'nde eğitim gören ve mezun olan polislerin arasındaki farkları merak ettiklerini sordu. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak POMEM ile PMYO arasındaki belirgin farklara haberimizde yer verdik. Peki PMYO ve POMEM arasındaki farklar nelerdir? Mezun olduktan sonra maaşta herhangi bir fark var mıdır? Bu polislerin görev yerleri farklı mıdır?

EĞİTİM SÜRELERİ

PMYO ile POMEM arasındaki en önemli farklardan biri eğitim süreleridir. PMYO'lara giren bir polis adayı, burada yatılı olarak 2 yıl boyunca eğitim alır ve önlisans mezunu olarak görünür. 2 yılın ardından başarı ile mezun olan bir polis, Türkiye'nin eşitli yerlerinde emniyetin farklı birimlerinde görev alır.

POMEM'de ise eğitim süresi önceki yıllarda 9 ay olarak belirlenmişti. Ancak OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile bu eğitim süresi 5 aya düşürüldü. POMEM'i kazanan bir polis adayı, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde gördüğü eğitimden başarı ile mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve emniyet birimlerinde ögrev alır.

BAŞVURU ŞARTLARI

POMEM ile PMYO arasındaki bir diğer fark ise başvuru şartları. POMEM'lere başvuru yapmak için önlisans veya lisans mezunu polis olmak şartı aranırken PMYO'da lise mezunu olma şartı aranır. (POMEM-PÖH alımında eğitim şartı lise olarak değiştirilmiştir.) Öte yandan PMYO'lara başvuru yapacak adayların 26 yaşını geçmemiş olması şartı aranırken POMEM'lerde bu şart 30'dur.

KADRO DERECESİ

POMEM'lerden mezun olan polisler 8/1 derecesi ile göreve başlarken, PMYO mezunları 9/1 derecesi ile göreve başlıyor.

MAAŞ

Polis memurlarının maaşları arasında fark yoktur.

RÜTBE ATLAMA

PAEM sınavlarına (komiser yardımcılığı) sadece lisans mezunları girebilmektedir. Bu nedenle POMEM'lerden mezun olup polis olan bir kişi, 2 yıl memuriyet hayatından sonra PAEM'e başvuru yapabilir. Sınavları başarılı şekilde geçmesi durumunda bu kişi komiser yardımcısı olur.

PMYO'dan mezun olan bir polis ise önlisans mezunu sayılır. Bu polisin komiser yardımcılığı sınavına başvuru yapması eğitimini 4 yıla tamamlaması ve lisans mezunu olması gerekmektedir. (PMYO'dan mezun olan polisler, açıktan rahatlıkla lisans diplomasını alabilmektedir.)

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

20 Şub 2018 - 14:25 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

ppöh - pöh ilanı yayınlansın artık.Bunları zaten biliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 14:25
05

Zeynep - Bunları biliyoruz daha farklı haberler verin artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 14:25
04

Muhammet - Bu sene ön lisansdan mezun oluyorum Pomem'e başvurabilirmiyim ? Başvurabiliyorsam tarihler ne zaman belirlenir ve nasıl oluyor başvurular.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 14:25
02

Ümit - Makine mühendisiyim ayaklarım düz taban paem için engelmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 14:25


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler