ÖSYM'den Torpille Yerleştirme Konusuna Açıklama...

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yayın kuruluşlarında, ''Matematik mezunu odyolog olarak atandı'' başlığı altında haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, haberde adı geçen adayın, Dicle Üniversitesi, Matematik Bölümü mezunu olduğu.

 

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yayın kuruluşlarında, ''Matematik mezunu odyolog olarak atandı'' başlığı altında haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, haberde adı geçen adayın, Dicle Üniversitesi, Matematik Bölümü mezunu olduğu...

 

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yayın kuruluşlarında, ''Matematik mezunu odyolog olarak atandı'' başlığı altında haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, haberde adı geçen adayın, Dicle Üniversitesi, Matematik Bölümü mezunu olduğu ve adayın 2012/2 KPSS tercih işlemlerinde odyolog (işitme bozukluğu uzmanı) kadrosunu tercih ettiği belirtildi.

 

ÖSYM'nin tercih alımlarında alan kontrolü yaptığını ancak odyolog kadrosu ve buna benzer bazı kadrolar için özel durum söz konusu olduğu ifade edilen açıklamada, bu özel duruma ilişkin açıklamanın KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu'nun kapağında verildiği belirtildi.

 

Açıklamada, kapakta kırmızı renkle 'Adayların dikkatine' başlığı altında verilen uyarıda şunların yer aldığı kaydedildi:

 

''2001, 3001 ve 4001 Nitelik Kodlarından tercih yapacak adayların, özellikle aşçı, kaloriferci, muhasebeci ve odyolog kadro veya pozisyonları için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yerleştirmeniz yapılsa dahi söz konusu kadro veya pozisyonlar için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımadığınız takdirde atamanızın yapılmayacağını ve puan olarak sizden sonra gelen ve diğer atama şartlarını taşıyan adayları mağdur edeceğinizi unutmayınız. Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir' uyarısı yapılmaktadır.''

 

Ayrıca odyolog kadrosu için özel şartların, kılavuzun 11. sayfasında ''2. Başvurma Özel Koşulları başlığı altında'' 2.11. Odyolog ''1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ek 13. maddesine göre odyolog kadrolarını tercih edecek adayların odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapmış olmaları gerekmektedir'' şeklinde belirtildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yine anılan kılavuzda 'Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2012-KPSS puanı ile tercih yapamazlar' ifadesi de adaylara tercih işlemlerinden önce duyurulmuştur.

 

Bu açıklamalar ışığında, adayın puan sıralamasına göre yerleştiği bu kadroya atanması mümkün olmamıştır. Haberin ÖSYM tarafından yapılan bir hataymış gibi sunulması, Kurumumuzdan konu ile ilgili bilgi alınmadan ve sadece adayın beyanı üzerine yapılmış olması basın etiği ile bağdaşmamaktadır.''

 

 

 AA

24 Ara 2012 - 09:37 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler