ÖSYM KPSS Kopya İddialarını Reddetti

ÖSYM KPSS Kopya İddialarını Reddetti.

ÖSYM KPSS Kopya İddialarını Reddetti...

Kurumun doğal yapısı ve öneminden dolayı, konu ile ilgisi olsun veya olmasın herkes her zaman ve her yerde bir şeyler yazmış ve çizmiştir. Ancak; 2010 yılı sonu itibari ile ÖSYM’nin kurumsal yapısını düzenleyen herhangi bir yasal mevzuatı bulunmadığı ve tamamen yöneticilerinin inisiyatifleri ile yürütülen bir kurum olduğu gerçeği hiçbir zaman dile getirilmemiştir. 2010-KPSS’de yaşanan olağandışı sonuçlar nedeniyle kurumun tüm üst yöneticileri görevden alınmıştı. Görevi devralan ÖSYM yönetimi; kurumun hizmetlerini istenilen kalitede yürütebilmesi için büyük bir özveri ile çalışmaya başlamış ve altı ay gibi bir süre içerisinde 6114 sayılı ÖSYM kuruluş yasası çıkartılarak kurum idari ve mali olarak özerk bir yapıya kavuşturulmuştur. İzleyen yıllarda ise bu kanun çerçevesinde iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için 15 adet yönetmelik hazırlanarak Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Oluşturulan bu mevzuatı desteklemek üzere 100’e yakın süreç tanımı, talimat ve yönerge kurum içinde kullanılır hale getirilmiştir. O zamana kadar sadece kendilerine söyleneni yapmaya alışmış olan kurum çalışanlarının alışkanlıkları değiştirilerek yapılan her işin kayıt altına alındığı yazılı talimatların uygulandığı bir çalışma ortamı sağlanmış ve sınavların her aşamasında yapılan iş ve işlemler kayıt altına alınarak bireylerin inisiyatiflerinden, sözlü talimatlardan arındırılmış bir kurum oluşturulmuştur. 6114 sayılı yasa ile Türkiye’de ilk defa kopya çekmek ve vermek suç haline getirilmiştir. Sınav kurallarının ihlal edilmesine yönelik cezai uygulamalar mümkün hale getirilmiştir. Yeni yasal yapılanma ile ÖSYM’de uzmanlığa dayalı bir personel rejimi benimsenmiştir. Kısa sürede yeterli sayıda uzman istihdam edilerek iş ve işlemlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinin yolları açılmıştır.

ÖSYM, 2010 yılından sonra “aday odaklı” çalışmaları ile kendini öne çıkartan, yapıcı eleştirileri ve önerileri en ince detaylarına kadar değerlendiren, bedeli ne olursa olsun kesinlikle tek bir adayı dahi mağdur etmeyen, sorunların üzerini örterek kurtulma anlayışının tam tersine her sorunu ele alıp çözümler üreten bir kuruma dönüştürülmüştür.

19 Tem 2014 - 16:00 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

mağdur - Şerefsizin açıklamasına bak yaa ..Lan kim kopya çekildi diyoki..Biz diyoruz müfredat dışı sroular, hepsi bir kitaptan çıkmış, bizimmmmmm okuduğumuzzz 10 larca tarih kitabında yoktu sorduğun soruların cevabı sen hala üstünü örtmek için kopyada kopya uyduruyonda uyduruyon..Aferin sana Ali başkan kopya çektirmedin bravo, peki nerde bu ilke inkilap soruları ?nerde sorduğun soruların cevapları piyasadaki kitapları al bak hangisinde yazıyor afrasiyap,voynuk,v.s. MİLLET DİYOR ANKARA, ÖSYM DİYOR G...... KARA....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 16:00


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler