ÖSYM KPSS 2015/2 Tercihlerinde Son Durum!

KPSS 2015/2 tercihleri 16 Kasım 2015 tarihi ile 25 Kasım 2015 tarihleri arasında yayınlanacak. ÖSYM'nin kendi sitesinden yayınlanacak olan kılavuza göre, adaylar hareket edecek. ÖSYM konu ile ilgili duyuru yapmıştı. Bu süreçte çıkan haberleri sizlerle anlık olarak paylaşacağız.

KPSS 2015/2 tercihleri 16 Kasım 2015 tarihi ile 25 Kasım 2015 tarihleri arasında yayınlanacak. ÖSYM'nin kendi sitesinden yayınlanacak olan kılavuza göre, adaylar hareket edecek. ÖSYM konu ile ilgili duyuru yapmıştı. Bu süreçte çıkan haberleri sizlerle anlık olarak paylaşacağız.

 ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre adayların 16 Kasım 2015 tarihi ile 25 Kasım 2015 tarihleri arasında ÖSYM sitesinden yayınlanacak olan KPSS 2015/2 kılavuzuna göre herhangi bir kurum veya kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleşmeleri için tercihlerini yapmaları gerecek. İşte detaylar...

İşte ÖSYM'nin yayınladığı o duyuru;

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır. Kılavuz, tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.  
Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. 
Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dâhil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre 16-25 Kasım 2015 tarihleri arasında, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır. KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur (Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.).
Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.
Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır. Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir. 
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar tercih süresi içinde (tercih süresinin son günü saat 16.00’ya kadar) resmî iş günlerinde ve resmî iş saatlerinde, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabileceklerdir. 
Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerine giderken mezuniyet belgelerinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Onaylı belge görevlilerce teslim alınacaktır. (Belgenin aslı ve bir fotokopisi adayın yanında bulunmak kaydıyla fotokopi belge, aslı kontrol edilerek başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacaktır.) Adaylar 3,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir. Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen diploma, mezuniyet belgesi vb. belgeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezleri tarafından yapılacak güncellemeler KPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır.
Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar tercih bildiriminden önce tercih süresi içinde olmak kaydıyla ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerinde eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak daha sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı takdirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden  tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir.
2014-KPSS’ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adayların, başvurudaki ortaöğretimdeki alan/dal bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB e-okul sistemine uyumlu olabilmesi amacıyla ekte yer alan “Alan/Dal Dönüşüm Tablosu” doğrultusunda yeniden düzenlenerek başvuru ekranına yansıtılmıştır.  Adayların bu bilgileri dikkatlice incelemeleri ve varsa düzeltmeleri tercih süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde yaptırmaları gerekmektedir. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ekte yer alan Başvuru Merkezlerinde eğitim bilgisi ile ilgili tüm değişiklikler onaylı resmî belge ile yapılmaktadır. 
Tercih süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamayacaktır. Bu değişikliklerin yapılması amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/diploma, mezuniyet vb. öğrenim belgeleri işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM sistemine aktarılan bilgilerde değişiklik yapılamayacaktır. Bu bilgiler ancak, MEB e-okul sisteminden değiştirildikten sonra ÖSYM kayıtlarına yansıtılabilecektir.
Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini  (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Süresi içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. ÖSYM, 2015/2 tercihlerinin 16-25 Kasım 2015 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacağını duyurdu.
Konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonların yer alacağı KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzu, tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.
Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.
Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Tercih süresi uzatılmayacak

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre 16-25 Kasım 2015 tarihleri arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak. KPSS-2015/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur.
Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalı. Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabilecekler. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecekler. 
Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini  (15,00 TL) yatıracaklar. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 26 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Süresi içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecek. 

KPSS 2015/2 tercihleri 16 Kasım 2015 tarihi ile 25 Kasım 2015 tarihleri arasında yayınlanacak. ÖSYM'nin kendi sitesinden yayınlanacak olan kılavuza göre, adaylar hareket edecek. ÖSYM konu ile ilgili duyuru yapmıştı. Bu süreçte çıkan haberleri sizlerle anlık olarak paylaşacağız.

13 Kas 2015 - 16:18 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler