Öğrenci Var Öğretmen Yok Atama Yok

Öğrenci Var Öğretmen Yok Atama Yok.

Öğrenci Var Öğretmen Yok Atama Yok...

Ders zilinin çalmasına az kaldı fakat halen atanmayı bekleyen öğretmenler okullarına biraz geç kalacaklar...

Dersler boş geçecek...

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı gün kaldı. Ancak hâlâ 40 bin öğretmenin ataması yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), atama yapabilmesi için torba kanunun Meclis’in onayından geçmesi gerekiyor. Köşk seçimleri ve Meclis’in tatile girmesiyle ertelenen atamalara ilişkin tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir televizyon programında 40 bin öğretmen atamasını 12-14 Eylül’e yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı fakat bu tarih, okulların açıldığı döneme denk geliyor. Bu çakışma, birçok karışıklığı beraberinde getirecek. Hâlihazırda öğretmen açığı bulunan okullarda yeni eğitim dönemi yine eksikliklerle başlayacak. Atamalar gecikirse okullarda dersler birkaç hafta boş geçecek. Bu durumda ücretli öğretmenlerden destek alınacak. 1-2 ay sonra da bu isimlerin yerine atamalı öğretmenler geçecek. Ne öğrenciler öğretmenlerine alışabilecek ne de eğitimde istenen verim alınabilecek. Ayrıca öğretmenler göreve 1 Ekim’den sonra başlarsa birkaç gün yüzünden tayin için 1 yıl daha çalışmak zorunda kalacak.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, en hızlı şekilde branşlara göre kontenjanların açıklanması gerektiğini belirterek, “Kanun çıkması muhtemel olan 9-10 Eylül tarihine kadar beklenilmeden atamalar bilgisayar ortamında hemen yapılmalı. Kararnameler kanun çıktıktan sonra hızla düzenlenmeli ve göreve başlama en geç 15-20 Eylül aralığında yapılmalı.” dedi. 40 yaşını dolduranların atanmadığını hatırlatan Koncuk, geciken yasanın 40’ını dolduracak birçok kişinin de işsiz kalmasına sebep olacağını söyledi. Bakanlığın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getiren sendika başkanı şu eleştiride bulundu: “MEB ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, yaşanan ve yaşanabilecek sorunları öngöremedi. Daha torba yasa görüşülürken haziran ayında bu karar verilseydi şu anda kanunlaşmış, ağustosta atamalar yapılmış ve 15 Eylül’de öğretmenler göreve başlamış olurdu.”

ÖĞRETMEN AÇIĞI 140 BİN, ATAMA 40 BİN!
Eğitim-Sen Başkanı Kamuran Karaca da atama sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Okullarda 140 bin öğretmene ihtiyaç varken 40 bin atama yapıldığını belirten Karaca, “Açık yine ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılacak. Dolayısıyla eğitimin kalitesi düşecek.” dedi. Atamaların bu kadar gecikmesinin normal olmadığını kaydeden Karaca, ilçe ve köylere tayini çıkan öğretmenlerin büyük zorluk çekeceğini ve bunun eğitimde büyük aksaklıklara yol açacağını sözlerine ekledi.
Zaman

04 Eyl 2014 - 11:35 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

ogretemeyen - Okulum beyoglunda ortaokul. 1500 ogrncimiz var ve 15 ogretmenz.bu nasıl is anlamiyrm. Hrld oöğretmen atamasini 2. Döneme birakacaklar. Pzt öğrenciler gelecek sabah 18 öğlen 18 sinif var. Butunogretmnlr fedakarlik edip hm sabah hem öğlen derse girsek her gün 6 sinif bos. 30 norm ihtiacimiz var. Meb bize 5 norm kadro verms. Allahim bu ülkede eğitiminnasl duzlmesini bekliyorlar. 40 tane ergeni bi sinifa koyup birde basari bekleniyo. Ustelik ogretmen yok. OÖğretmenler daha nekadar ffedakarlık yapabilir. Atanamayan arkdslar keşke cretli olrk basvrmak zorunda kalmasalar ( ama hayat zorluyor biliyorum) da su ilcedkiler 30a 5 vermeyi gorseler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Eylül 11:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler