Mülakatsız En Az Lise Mezunu 1200 Memur Alımı Ne Zaman Olacak? Başvuru Şartları

Nüfus Müdürlüklerine ihdas edilen 1200 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna memur alımı için geri sayım devam ediyor. Peki alımlar ne zaman olacak? Kimler başvurabilecek? Lise mezunu alım olacak mı?

TBMM'de görüşülen ve 3 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında Nüfus Hizmetleri bünyesine 1600 memur alımı için kadro ihdası yapılmıştı.

Kadro ihdasında en büyük pay Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni pozisyonunda verildi. Açılan kadroda 1200 VHKİ alımı yapılacağı bildirildi. Kadro ihdasının yapılmasının ardından memur adayları, başvuru şartlarını ve başvuruların ne zaman olacağını büyük bir heyecan ve merakla araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak, daha önceki VHKİ personeli alımlarındaki başvuru şartlarını memur adayları için haberimizde derledik.

Alımların Merkezi Yerleştirme İle Yapılması Bekleniyor

Açılan 1200 VHKİ personeli kadronun çoğunluğunun, önümüzdeki merkezi atama döneminde yapılması planlanıyor. Merkezi alımlarda mülakat olmadığı için alımlar KPSS puan sıralamasına göre yapılacal.

Nitelik Kodları

Daha önceki merkezi atamalara baktığımızda VHKİ personeli, lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılmıştı. Ancak lise mezunlarına açılan VHKİ kadro sayısı oldukça düşük sayılarda olmuştu.

Lise Mezunları İçin Nitelik Kodları

2015 Nitelik Kodu: Ortaöğretim Kurumlarının Büro Yönetimi Alanı ve Dalları veya Pazarlama ve Perakende Alanı - Ticaret / A-B Grubu (Ticaret Lisesi) Dalından mezun olmak.

6225 Nitelik Kodu: M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak

Önlisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

3179 Bitelik Kodu: Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak

3499 Nitelik Kodu: 9 Çağrı Merkezi Hizmetleri önlisans programından mezun olmak

6225 Nitelik Kodu: M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak

7225 Nitelik Kodu: Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.

7300 Nitelik Kodu: Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

4137 Nitelik Kodu: Eğitim İletişimi ve Planlaması lisans programından mezun olmak.

4273: İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı (Multimedya), İletişim ve Tasarım, İletişim Tasarımı ve Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

6225 Nitelik Kodu: M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak

Başvurular Ne Zaman?

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme başvuruları henüz sona erdi. VHKİ alımının da yeni merkezi yerleştirmede yapılması bekleniyor. Bu da yeni alımların 2018 yılı Şubat-Mart dönemine kadar sarkabileceği anlamına gelmektedir.

İlan yayımlandığı anda haberdar olmak için ;

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr   | Ankara - ÖZEL HABER

25 Kas 2017 - 11:08 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

ebru - İnşAllah doğrudur çünkü büro yönetimi bölümü olarak biz de birçok etkinlik yaptık en az diğer bölümler kadar artık atanmak istiyoruz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
07

Magdr - Onca 4 yillik iibf mezunu dururken iletisim fakultesinin nufusta calismasi ne alaka? Her ile bir univetsite o universitenin hepsinede marifet gibi iibf actiniz o zaman iibf mezunlarina istihdam alani yaratiniz lutfen lutfen iibflilerin sesini hukumete duyurun. Hukumet hep ogretmenleri kayiriyor hep ogretmen alimi yapiyor oysaki ogretmen doguyu begenmeyip birakip geliyor egitim seviyesi ortada !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
06

Magdur - İibflilerin hayatını karartınız yıllarım boşa gitti iki yıldır sınava hazırlanıorm bi halt olmadı bıktırdınız bunalttınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
05

İibf - Hayattan soguttunuz neden İİBF alımları yapmıyorsunuz.Yazıklar olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
04

Duygu - Nasıl yani İİBF basvuramayacak mi o bölümleri ben univde bile duymadım sadece iletişim mezunalarinami bu kadro

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
03

caner - iletişim fakültesinin diğer bölümleri neden es geçiliyor acaba. bu kadar lisans mezunu evli barkli insanlar işsizken lise mezunu alimlerinin olması da ayri komik.ptt nüfus gibi kurumlarda halkla ilişkiler bölümlerinin bilhassa alinmasi gerekir..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
02

Cagri merkezi - Cagri merkezi bolumu mezunuym ve sesimizi duyurmak icin cok etkinlikler yaptik tek bir kodumuz varken buro yonetimi bolumu bizim tek kodumuza ortak oldu 112 acil cagri merkezi bolumu olarak gecen atama kodunda burolarin her alimda kod ve atama verildi goruyoruz ki bunda da ortak Yinede bunada sukur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08
01

Çağrıcı - kpsscafe.com ve 112 bekleyen arkadaslar bu alımın 112ler ile ne yazik ki alakasi mevcut değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 11:08


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler