MİT Dershaneler ile İlgili Açıklama Yaptı. Peki Neden?

Eğitim-öğretim yılı sonunda dershanelerin kapatılma kararı 'revize ediliyor'.

 

Eğitim-öğretim yılı sonunda dershanelerin kapatılma kararı 'revize ediliyor'. İstihbarat birimlerinin raporu çok konuşulacak...

Dershanelerin kapatılması konusunu gündeme getiren hükümetin bu kararına Güneydoğu ayarı geliyor. Dershanelerin eğitim-öğretim...

 

Eğitim-öğretim yılı sonunda dershanelerin kapatılma kararı 'revize ediliyor'. İstihbarat birimlerinin raporu çok konuşulacak...

Dershanelerin kapatılması konusunu gündeme getiren hükümetin bu kararına Güneydoğu ayarı geliyor. Dershanelerin eğitim-öğretim yılı sonunda kapatılmasıyla ilgili olarak daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , kesin kararlı olduklarını ifade etmişti. Akşam Gazetesi’nden Erhan Seven’in haberine göre, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen raporlar ve bilgiler bu kararın revize edilmesine neden oldu.

 

 

 

İSTİHBARAT ÇALIŞMA YAPTI

AK Parti bölge milletvekilleri ve yöneticileri, Başbakan Erdoğan'a dershanelerin bölgedeki önemi ve terörle mücadele konusundaki etkinliğiyle ilgili bilgi verdi. Gelen bilgilerin doğruluğu konusunda bir araştırma yapılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, istihbarat birimlerinden rapor istedi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve diğer istihbarat birimleri konuyla ilgili çalışma yaptı. Bu çalışma, Başbakan Erdoğan'a iletildi. Konuyla ilgili çalışma yapan parti komisyonu da rapordan haberdar edildi.

İstihbarat birimlerinin verdiği rapora göre, dershaneler özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sadece eğitim işlevi görmüyor. Bölgede üniversite, SBS, KPSS gibi her aşamadaki sınavlara hazırlık yapan dershanelerin, gençlerin eğitimlerinin yanı sıra terörden uzak kalmaları konusunda da katkı yaptığı belirlendi.

 

 

ÖRGÜT YAKLAŞAMIYOR

Bölgedeki gençler ve çocukların okulda geçen zamanlarının dışında dershanelerde de uzun süre geçirdikleri, bu nedenle örgütle bağ kurmalarının zorlaştığı belirtildi. Raporda, ayrıca dershanelerde verilen dersler dışında gençlerin ve çocukların terörden ve şiddetten uzak durmaları konusunda zaman zaman öğretmenleri tarafından bilgilendirildikleri de kaydedildi.

Gençlerin PKK ve şehir yapılanmasından uzak durmasına katkı yaptığı belirtilen dershanelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle bir işlev gördüğü raporda yer aldı. Dershanelerden uzak kalacak çocukların örgütün etki alanına daha rahat girebileceği, bunun önüne geçme konusunda dershane katkısının göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

 

 

 

RAPOR PARTİ YÖNETİMİNDE ELE ALINACAK

İstihbarat birimlerinden gelen rapor, parti yönetimi tarafından tartışılacak. Son günlerde yaşanan terörle mücadele ve açılımlar çerçevesinde dershanelerin bölgedeki durumu son bir kez daha değerlendirilecek. Bu değerlendirmeye göre, dershanelerin kapatılma kararı revize edilecek. Alınacak kararın tüm Türkiye için uygulanması söz konusu olacak. Ancak parti ve hükümet içerisinde yapılacak görüşmeler sonunda dershanelerin kapatılma ya da kapatılmama kararının bölgesel olarak Güneydoğu ve Doğu Anadolu için de uygulanması söz konusu olabilecek. Rapordan sonra yapılacak görüşmelerde dershanelerin kapatılma kararıyla ilgili olarak bir erteleme kararının çıkma ihtimali yüksek görünüyor.internethaber

20 Şub 2013 - 14:34 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler