Memuriyetten İhraç Edilen Kişi Tekrar KPSS ile Atanabilir mi?

İhraç edilen memurlara ne olacak? Bir daha memur olabilecekler mi? KPSS puanı ile tekrar atabilirler mi? KPSS sınavına girmelerine izin verilir mi? tüm detaylar...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlarda çok sayıda memur, memuriyetten ihraç edildi. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesinde Devlet memurlarına verilecek disiplin cezaları ile her bir disiplin cezasını gerektiren fiil ve haller tek tek sayılmıştır.

Bu kanunda bahsi geçen konuya da açıklık getirilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesinde Devlet memurlarına verilecek disiplin cezaları şöyle sıralanır;

A) Uyarma,

B) Kınama,

C) Aylıktan kesme,

D) Kademe ilerlemesinin durdurulması,

E) Devlet memurluğundan çıkarma olarak belirlenmiştir.

657 sayılı Kanunun 125. maddesinin Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil ve halleri sayılmıştır.

İlgili kanunda “Devlet memurluğundan çıkarma: Bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.” olarak ifade edilmiştir. Buda demek olur ki, ihraç edilen memur bir daha memur olamaz! 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası memuriyetten ihraç edilen memurların bir daha memur olması söz konusu değildir.

Kpsscafe.com.tr

21 Eki 2016 - 11:19 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler