Mahalli İdarelerin 2018 İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı İlanı Bekleniyor-İşte Şartlar

Mahalli İdareler yakın zamanda en az lise mezunları arasından itfaiye eri ve zabıta memuru alımı yapacak. Ancak uzun zamandır beklenen ilanlar halen yayımlanmadı. Peki ilanlar neden yayımlanmıyor? Başvuru şartları ne olacak? İlanlara nasıl ulaşabilirim?

Mahalli İdarelerin zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için ilanları bekleniyor.

En az lise mezunu binlerce kişinin büyük bir heyecan ve merakla beklediği zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için ilanlar hala yayımlanmadı. Adayların 1 yıldan fazladır beklediği ilanlar için henüz Mahalli İdareler ilan yayımlanmadı. Adaylar ilanın bir an önce yayımlanması için Mahalli İdarelere seslerini duyurmaya çalışırken biz de alımların gündemde kalması ve ilanların bir an önce yayımlanması için haberimizi kaleme aldık.

BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Remsi Gazete'de geçtiğimiz yıl yayımlanan kararda zabıta memuru alımının mahalli idareler tarafından da yapılacağı ve temin aşamalarında mülakat uygulanacağı belirtildi. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan kararda başvuru şartlarında da bazı değişiklikler yapılmıştı.

Zabıta Memuru alımında başvuru şartları şu şekilde olacak;

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az lise ve dengi okul mezunu olmak, Boy ve kilo bakımındna zabıta memuru olmaya uygun olmak (Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,) , 30 yaşını aşmamış olmaları (Merkezi sınav tarihi dikkate alınır), KPSS'ye girmiş ve belirlenen en az puanı almış olmaları gerekiyor. Atanacağı görevi yapmaya engel sağlı ksorunu olmaması.

İtfaiye eri alımıda başvuru şartları da şu şekilde olacak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Kamu haklarından mahrum olmaması, En az lise ve dengi okullardan mezun olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesindeki genel şartları taşıyor olmak, 30 yaşını aşmamış olmak, Sağlık açısından kapalı alan, dar alan, yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması, İtfaiye eri olmak için boy kilo şartını taşımak,

İLANLARIN YAYIMLANMASI GEREKİYOR

2018 yılının ilk ayları geride kaldı ve tabiri caizse lise mezunları arasından doğru dürüst memur alımı olmadı. Zabıta ve itfaiye eri alımlarının yayımlanması gerekiyor. Lise mezunlarına da memur olma yolu hızlandırılmalıdır.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN;

Facebook grubumuza üye olun ve memur alımlarını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın. Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

23 Mar 2018 - 15:19 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

yılmaz - madem yapıyorsunuz bir güzellik bari yaş sınırlaması olmasın be kardeşim bu millet hep yaştan kaybediyor buna bi dur deyşn ya yazık gunah onca delikanlı genç insanların hakını yemeyin Allah razı için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
07

Su - yerel yönetim mezunu olanlar için boy şartı isterler mi acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
06

RAMAZAN - Yazık günah arkadaş bu bölümü biz okuduk ve diyorki en az lise mezunu çok yazık çok nie bu bölüm var bedavayami okuduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
04

Ali - İtfaiye eri aliminda kpss sarti var mı yok mu bilgisi olan arkadaşlarım yazabilirler mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
03

mustafa - var kardeş genel alıma ve dayıya göre kpss puan sıralaması yapılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
02

Mehmet - Arkadaşlar şimdi zabıta merkezi almayacak artık de mi 82 puan gelir mi lise mezunuyum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19
01

Noname61 - İtfaiye eri için 35 yaş şartı vardı, Ön lisansı (itfaiyecilikle ilgili ) istiyor çoğu yer. Zabıta memuru da lisans istiyor çoğu yer. Kpss94 de 90 dan yukarı lazım. Bursa belediyesi 60 tane iftaiye eri aldı ama özeş şart olarak bahsetmiş olduğum o belgeyi istiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 15:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler