Lise ve Ön Lisans Mezunlarının Polis Alımlarındaki Talepleri Kabul Edilecek mi?

Yeni dönem polis alımları ne zaman? Polis alımı başvuru şartları neler olacak? Lise mezunu polis alımı olacak mı? Ön lisans mezunu polis alımları ne zaman? İşte lis eve ön lisans mezunu polis alımı hakkında detaylar ve adayların Bakanlıktan talepleri.

Lise ve ön lisans mezunu binlerde aday, sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden yürüttükleri kampanyalar ile polis alımlarında başvuru şartlarının esnetilmesini istiyor.

Son dönemde alınan 12 bin polisin lisans mezunları arasından alınması, lise ve ön lisans mezunlarının tepkilerine yol açtı. Polis olmak isteyen yüz binlerce lise ve ön lisans mezunu aday, İçişleri Bakanlığı ile Polis Akademisi Başkanlığına seslerini duyurmaya çalışıyor.

Lise Mezunu Adayların İstekleri

Lise mezunu yüz binlerce aday, yeni dönem polis özel harekat alımının yapılmasını istiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Nisan ayı öncesinde yaptığı açıklamada yeni dönem alımında 10 binden fazla özel harekat polisi alımı yapılacağını belirtmişti. Yapılan bu açıklama sonrasında PÖH alım ilanını bekleyen adaylar, mülakatlar için hazırlıklara başladı. Ancak henüz özel harekat polisi alımı ilanı yayımlanmadı. Lise mezunu adaylar ise yeni dönem PÖH alımında alımların lise düzeyinden, sınavsız şartsız olması ve yaş haddinin esnetilmesini istiyor.

Bayan adaylar ise yeni dönem alımlarında bayan adaylarına da fırsat tanınmasını ve bayanlar arasından da polis alınmasını istiyor.

Ön Lisans Mezunu Adayların İstekleri

Son dönem POMEM alımları lisans düzeyinden yapılmış, ancak yeterli liyakatte başvuru olmadığı için alım yapılacak sayı tamamlanamamıştı. Bu nedenle POMEM'lere alınacak polislerin ön lisans mezunları arasından yapılmasını istiyor.

İçişleri Bakanlığı ve Polis Akademisi Başvuru Şartlarını Esnetecek mi?

Adayların en çok merak ettiği konu ise bu isteklerinin Bakanlık tarafından kabul görüp görmeyeceği. İçişleri Bakanlığının bu konuda bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Siz de bu konu hakındaki yorumlarınızı ve polis alımında talep ettiklerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Polis alımı haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için Kpsscafe'yi aşağıdaki platformlardan takipte kalın.

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız 

android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

27 Tem 2017 - 12:44 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Yunus - Öncelikle 28 29 30 yaş engelini kaldırsınlar, sınır olmaz bu işlerde.olacakcaksa bile 35 40 arasıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
08

Kemal Baranlı - Zaten dünyanın hiç biryerinde Polis alımlarında 28 yaş şeklinde ibare yok ...diğer ülkelerde polis alımlarındaki yaş sınırı 30 ile 35 arasındadır ....böyle saçmalıklar sadece bizim ülkemizde var nedense ...Hükümete sesleniyrum 28 yaş üstünde oy rey mey neyin beklemeyin!!! BİMER CİMER İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI filan heryere yazın sadece benim yazmamla olmaz LİSE seviyesinde KPSS aranmadan ve 30 YAŞ olarak ESNETİLMESİ için yazın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
07

Selçuk - Kesinlikle lise mezunu alımı da olmasını istiyoruz lütfen bu çağrımızıda kabul edin, biz severek ve isteyerek bu vatan için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
06

inanç - Önlisans mezunuyum pomem giriş sınavlarına katılmamız gerekli...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
05

Veysel - Ön lisans mezunuyum insala hayırlı bı müjde bekliyorum polislik alımı yaparlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
04

mehmet - Önlisans mezunlarına polislik yolu açılsın artık....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
03

ali - ön lisans mezunu polis alımı lütfen yapın ilanın yayınlanmasını dört gözle bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
02

Kemal Baranlı - Sayın editörlerimize çok teşekkür ederim ...derman oldu bu yazı şahsen bana ...bunu daha çok gündeme getirelim tüm bu yazımı gören kardeşlerime sesleniyrum ...PÖH alımları 19.DÖNEM gibi ama YAŞ YÜKSELTİLMİŞ olsun lütfen iki üç günde bir BİMER CİMER İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI na 01.01.1988 dopumlular ve sonrası olarak yazıyorum sizlerde yazın sadece benim yazmamla olmaz ...teşekkürler saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44
01

Şakir - Yeni pöh alımı 19. Dönemdeki gibi olabilir çünkü 300.000 yakın bir başvuru vardı tekrar aynı şartlar olabilir ama gönül isterki herkes katılsın bu benim düşüncem

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler