Lise Mezunlarının Polis Olmak İçin 2 Yolu-Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Lise mezunu polis alımı olacak mı? Lise mezunu adayların polis olmak için izlemesi gereken yollar nelerdir? Polis alım ilanları ne zaman yayımlanacak? İşte lise mezunu polis alımı hakkında detaylı bilgi.

Polis olmak isteyen binlerce aday, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığından gelecek polis alımı müjdesini bekliyor.

Yüz binlerce aday, internet üzerinden başlattıkları kampanyalar ve yaptıkları paylaşımlar ile lise mezunu polis alımı yapılmasını istiyor. Adaylar, bu şekilde seslerini yetkililere duyurup lise mezunu polis alımı olmasını istiyor.

Geçtiğimiz gün yayımlanan ilanda POMEM'lerde polis memuru olarak yetiştirilmek üzere 11 bin lisans ve 2 bin ön lisans olmak üzere toplamda 13 bin kişi alınacağı belirtilmişti. Lisans ve ön lisans mezunu polis alımının yapılmasının ardından on binlerce lise mezunu aday, lise düzeyinden de polis alımının yapılmasını, lise mezunlarına da polis olma hakkı verilmesini istedi. Ancak bu konuda hem İçişleri Bakanlığı, hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Polis Akademisi Başkanlığından bir açıklama gelmedi.

Lise Mezunu Polis Olma Yolları

Lise mezunlarının polis olmak için iki yolu bulunuyor. Bunlar PMYO ve Polis Özel Harekat olarak ön plana çıkıyor. PMYO'ya başvurular üniversite sınavlarından sonra yapılıyor ve üniversite sınavlarında barajı geçen adaylar fiziki, sözlü ve yazılı polislik sınavına giriyor. Sınavlar sonucu Polis Meslek Yüskek Okullarına girmeye hak kazananlar 2 yıllık eğitimlerinin ardından polis olarak görevlerine başlar. PMYO'lara lise mezunu polis alımı her yıl yapılmaktadır.

Lise mezunlarının polis olmak için bir diğer şansı da polis özel harekat olmak. Geçtiğimiz yıl yayımlanan bir KHK ile PÖH alımında eğitim düzeyi lise seviyesine indirilmiş ve sınav şartı kaldırılmıştı. Bu da on binlerce lise mezunu adaya polis olma şansı verildi.

Yeni dönem PÖH alımlarının ne zaman yapılacağı henüz belli değil: Alımların 21. dönem POMEM kapsamında yapılması bekleniyor. 21. dönem POMEM duyurusunun da 2017'nin son ayında ya da 2018 yılı ilk aylarında gelmesi bekleniyor.

İlan yayımlandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini aşağıdaki platformlardan takip edin.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

10 Eki 2017 - 21:44 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

hasan - Lise mezunu pöh alımı olacak mı olacaksa ne zaman olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 21:44
06

61 - Neden bayan alımı olmuyor hani bu ülkede ayrım yoktu secme secilme hakkina sahiptik şimdi ne oldu beki bu ülkede hepimisin ve ülkede kadin erkek ayrimi yapmayalim lise mezunu alımı olsun yaş sınırı çıksın sesiniz çıkmıyor bayanlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 21:44
05

oğuzhan salur - inşAllah bu sefer lise mezunu pöh alımı olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 21:44
04

Enes özkan - Lise mezunu poh alımmının biran önce yapılmasını istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 21:44
03

Seyfettin - InşAllah pöh alımı başlar lise mezunları için bizde bu vatanın evladıyız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 21:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler