Lise Mezunlarının Başvurabileceği Polis Alımları 2018

Lise mezunu adaylar nasıl polis olur? Lise mezunu adayların başvuru yapabileceği polis alımları var mı? PÖH alımları ne zaman yapılacak? Lise mezunu polis olma şartları nelerdir?

Polis Meslek Yüksek Okullarına polis alımları YKS kapsamında yapılacak ilk oturum sınavı olan TYT ile yapılacak.

Polis olmak isteyen lise mezunu adayların en çok merak ettiği konu başvuruların ne zaman başlayacağı oldu. Mevcut sistemde lise mezunu adaylar sadece PMYO polis alımına ve PÖH alımına başvuru yapabiliyor. Geçtiğimiz yıl KHK'da yapılan değişiklik ile PÖH'lere başvuru için lise mezunlarına da hak tanınmıştı.

PÖH alımında eğitim seviyesinin düşürülmesinin ardından adaylar ilan bekledi ancak 2 yılda sadece 10 bin polis özel harekat alımı yapıldı. Son ilanın üzerinden 1,5 yıldan fazla süre geçti ancak halen yeni ilan yayımlanmadı. İlanın yanı sıra PÖH alımı için herhangi bir net açıklama da yapılmadı. Bu durum ise tepki çekiyor.

LİSE MEZUNU POLİS OLMALARININ TEK YOLU

Devam eden süreçte halen PÖH alımı yok. Lise mezunu adayların polis olabilmek için PMYO'ya başvuru yapması gerekiyor. PMYO'ya da başvuru yapmak için adayların TYT'ye başvuru yapması gerekiyor. TYT'de belirtilecek baraj puanı aşan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak takvime göre fiziki yeterlilik sınavlarına alınacak. Burada alınacak puanların ortalaması ile adaylar PMYO'lara polis olarak alınacak. PMYO'lara alına nadaylar 2 yıl eğitim gördükten sonra Türkiye'nin dört bir yerinde polis olarak görev yapabilecek. TYT başvur udetayları için TIKLAYIN

POMEM POLİS ALIMINA LİSE MEZUNLARI BAŞVURAMAZ

POMEM'lere yapılan 10 bin polis alımına önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilir. Lise mezunları POMEM polis memuru alımına başvuru yapamaz.

PMYO'LARA KİMLER BAŞVURABİLİR?

PMYO yönetmeliğinde adaylarda aranan şartlar şu şekilde verilmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Lise ve dengi okul mezunu olmak.(öğrenimi devam eden adaylar için lise son sınıfta bulunanlar) ÖSYM tarafından yapılacak TYT'de belirtilecek baraj puanı aşmak. (Baraj başvuru kılavuzunun yayımlanması ile belli olacak. Ancak puan sınırının önceki senelerde olduğu gibi düşük olması bekleniyor) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi  itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, Erkeklerde en az 167 cm, bayanlarda 162 cm olacak ve beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.) Adli sicil kaydı olmaması, Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığının kısa süre içinde 2018 PMYO başvuru kılavuzunu yayımlaması bekleniyor. Sınav sisteminde değişiklik yapıldığı için tarih henüz bilinmemektedir.

BAŞVURU -KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK, PÖH ALIMI SÜRECİNDEN ANLIK HABER ALMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz

Facebook grubuna katılım  için 

TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA – ÖZEL HABER

12 Mar 2018 - 14:26 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Faruk - Artık lise mezunlarını da insan yerine koyup hak tanıyın. Pöh olmak için neden lisans ve önlisans isteniliyorki? Bizde vatanımıza destek çıkmak istiyoruz. Yeteneği olan parkur ve sözlü mülakattan geçmesi yeterli. Lütfen mesajlarımızı dikkate alın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
08

THE END - 1.5 YILDIR LİSE MEZUNU PÖH ALIMI BEKLİYORUZ BİZİ YOKMU SAYIYORLAR BİZDE BU VATANIN GENÇLERİYİZ 1.5 YILDIR BEKLİYORUZ VE PÖH ALIMI OLMUYOR HAYALLERİMİZ YIKILDI THE END.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
07

Polis olmak isteyen - Bu ülkede neden hep gençlerin önü kapatılıyor.Polislik için bence üniversite şartı gerekmiyor sonuçta bir devlet memuru.Yani lise mezunu birisi polislik yapamayacak kadar kabiliyetsiz mi? Geçen sefer Pöh alımında sadece bir yaştan kaybettim.Yaş olayı neye göre belirleniyor bilmiyorum ama 32 yaşına kadar esnetilebilir.Yorum yazıyoruz ama ne kadar dikkate alınıyor o da belirsiz.sonra diyorlar ki ülkede işsizlik var her şeyi Üniversite mezunluğuna bırakırsanız tabi bitmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
06

Serkan doruk - Yav bunları biz zaten biliyoruz üniversite oku polis ol bunun farkındayız öğüt vermesinler lise mezun unu direk polis hakkı taniyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
03

Kaan - Arkadaş lar binlerce yorum okuyorum bu konu hakkında inanın galeye alınıyormuyuz bilmiyorum , insanlar 30 yaşına geldi beklemekten ALLAH yardımcımız olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
02

HakTan - Lütfen artık içimizdeki VATAN sevgisini görün, lise mezunlarına kpssiz lisanssız hak tanıyın,zaten mülakatlar var onuda geçersek lisans sahibi olmaya ne gerek var asgari ücretlede çalışırız yeterki lise mezunlarının önüne set çekmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26
01

Mert - Geçen sene ygs sınavında ki pmyo baraj puanları 270 civarındaydı. Şimdi ise yks değişikliği ile çokta fazla bir fark olmaz diye düşüyorum. Yine 250 civarında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mart 14:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler