Lise KPSS'si ile Memur Alan Kurumlar (Lise Mezunu Memur Alım İlanları Ne Zaman Yayımlanacak?

Lise mezunu memur alımı yapan kurumlar, ilan yayımlamak için neyi bekliyor? Lise mezunu memur alımları ne zaman yayımlanacak? Hangi kurumlar lise mezunu memur alımı yapıyor? İlanlar nerede yayımlanacak? İşte detaylar.

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımları devam ederken en çok aranan kelimelerden biri lise mezunu memur alım ilanları olarak ön plana çıkıyor. Milyonlarca lise mezunu işsiz vatandaş, kamuda memur olabilmek için uğraşıyor. Ancak kamu kurumları lise mezunu memur alımlarında cimri davranmakta.

Geçtiğimiz yıl yapılan ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına rekor sayıda başvuru olmuştu. 3 milyondan fazla lise mezunu aday, memur olabilme adına girdikleri KPSS'de geçerli bir puan almak için ter döktü. Sınav sonucunun açıklanmasının ardından ise milyonlarca aday, memur alım ilanlarının yayımlanmasını beklemeye başlamıştı. Ancak lis edüzeyinden yapılan düşük memur alımları adaylar hayal kırıklığına uğrattı.

Sıralamalarda Düşük Puanlıların Hiç Şanlı Oluyor

KPSS puanına göre yapılan memur alımlarının az sayıda olması, ilgili alıma başvuru yapan düşük puanlı adaylara şans tanımamaktadır. Öyleki puan sıralamaları, İnfaz koruma memuru ve zabıt katibi alımlarında 80 seviyesinin altına düşmemiştir. Bu da düşük puan alan adaylara memur olma şansı tanınmamasına neden olmaktadır.

Neler Yapılabilir?

Düşük paun alan memur adaylarının da memur olabilmesi için öncelikle personel alım sayısının arttırılması gerekmektedir. Zira OHAL kapsamında 100 binden fazla ihraç olan memurun kadrosu halen boş bulunmaktadır.

Lise Mezunu Memur Alımı Yapan Kurumlar

Lise mezunu mmeur alımında diğer kurumlara oranla daha fazla kişi alan kurumlar şu şekildedir:

Adalet Bakanlığı (İlan Bekleniyor);
Emniyet Genel Müdürlüğü (Yeni PÖH alım ilanı bekleniyor)
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ( Alım geçtiğimiz günlerde merkezi olarak yapıldı)
Üniversiteler, (İlanlar yayımlanmaya devam ediyor)
Sağlık Bakanlığı, (2017 bütçesinde belirtilen personel sayısı alındı. Ancak yeni alımlarında yapılması bekleniyor)
Ekonomo Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, (İlanlar Bekleniyor)
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü. (İlan bekleniyor)
Danıştay (Personel alımı mülakat sürecinde)
Yargıtay (İlan bekleniyor)

İlanların bir an önce yayımlanması ve adayların daha fazla bekletilmemesi gerekiyor.

Yukarıda lise mezunu memur alımında diğer kurumlara göre daha fazla alanlar belirtildi.

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız 

android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

28 Tem 2017 - 14:30 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

soner - lisans onlisans dan alim yapmiyorlar ki lise alsinlar uc bes kisilik alimlar var hep millet 88 puanla bekliyor lise onlisans puanlar yuksek ama hic bir uerde alim yok devlette bir dunya ihrac var daha ne bekleniuor alimlar icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 14:30
02

Ahmet - Lise mezunlarının sesini duyurmaya çalıştığınız için teşekkürler kpsscafe..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 14:30
01

KEMAL BARANLI - PÖH ALIMLARINI AYNEN YİNE LİSE MEZUNU AMA İŞHHTE ŞU YAŞI 28 değilde 30 YAŞINI AŞMAMIŞ OLARAK ESNETSELER BİZLEREDE FIRSAT VERSELER ...DÜNYANIN HİÇ BİRYERİNDE POLİS ALIMLARINDA 28 DİYE BİR POLİS ALIMI YOK BAŞKA ÜLKELERDE 30-35 ARASI DEĞİŞİYOR ...SADECE BİZDE BÖYLE!!! BİMER CİMER YAZIN ARKADAŞLAR BU DURUMU BİLDİRİN YAA BIKINTI GELDİ ARTIK BANA...SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 14:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler