KYK 1044 Memur Alımı Sonuçları Neden Gecikti , Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

KYK memur alımı sözlü sınav sonuçları için başlayan süreç 2.5 aydır devam ediyor. Peki KYK sonuçları ne zaman açıklayacak? Sınav sonuçlarının açıklanması neden bu kadar gecikti? İşte detaylar.

Binlerce memur adayının gözü Kredi ve Yurtlar Kuurmunun sözlü sınav sonucunu açıklamasına çevrildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, Nisan ayında DPB üzerinden yayımladığı ilan ile 1044 memur alımı yapacağını açıklamıştı. İlanın yayımlanmasının ardından 5-14 Nisan tarihleri arasında başvurular alınmıştı. KYK personel alımına on binlerce kişi başvuru yapmış ve ilgili alım için yapılan sınavlara girmişti.

Alım kapsamında Adana, Antalya, Ankara, Bolu, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da 8 Mayıs tarihlerinde sözlü sınavlar başlamıştı. Sözlü sınavlara girmeye hak kazanan adayalr, bu illerde sınavlara girmiş ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başlamıştı.

Sözlü sınavların yapılmasının üzerinden 2.5 aylık bir süre geçti ancak sözlü sınav sonuçları halen açıklanmadı. Sonuçları bekleyen adaylar, KYK'ya tepki gösterirken KYK'dan henüz bu konuda açıklama gelmedi. Sözlü sınav sonucunun bir an önce açıklanması ve adayların uzun bekleyişlerine son verilmesi gerekir. Sonuçları şimdilik açıklamayan KYK'nun en azından adaylara sonuçların açıklanacğı tarihi duyurması gerekmektedir.

2016'da da Sözlü Sınav Sonucu Geç Açıklanmıştı

Geçtiğimiz yıl da yapılan KYK memur alımlarında sözlü sınavın sonuç açıklama süreci oldukça gecikmişti. Bakanlık ile kurumun artık bu duruma son vermesi ve süreçlerin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

KYK sınav sonuçları açıklandığında haberdar olmak için Kpsscafe'yi takipte kalın.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

22 Tem 2017 - 19:35 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler