Kürtçe öğretmenleri için ilk kez atama yapılacak

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde 40 bin öğretmen ataması için kontenjanları belirledi.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde 40 bin öğretmen ataması için kontenjanları belirledi. Kontenjanlarda aslan payını 6 bin 152 ile sınıf öğretmenliği aldı. Sınıf öğretmenliğini 3 bin 931 kontenjanla İngilizce öğretmenliği, 3 bin 405 kontenjanla da din kültürü öğretmenliği takip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Torba Kanunu onaylamasının ardından MEB jet hızıyla 2014 yılı Eylül dönemi 40 bin öğretmen atama duyurusunu yaptı.

Öğretmenler bir an önce tercihlerini yapabilmeleri için kanun onaylanır onaylanmaz MEB duyuru yaptı. Başvuru kılavuzu, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlandı ancak kılavuzda atama tarihi açıklanmadı. 109 branşta atama yapacak olan MEB en çok kontenjanı sınıf öğretmenlerine ayırdı. 6 bin 152 kontenjanla sınıf öğretmenleri ilk sırayı alırken İngilizce öğretmenliğine 3 bin 931, din kültürü ve ahlak bilgisine ise 3 bin 931 kontenjan ayrıldı.

5 dil okutuluyor

MEB bu sene ilk kez Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümü altında seçmeli olarak okullarda okutulan Kürtçe için de 18 kontenjan ayırdı. Okullarda Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümlerinde Lazca, Abhazaca, Adigece, Zazaca ve Kırmançi olmak üzere 5 dil okutuluyor. Üniversitelerin yüksek lisans bölümlerinde Zazaca ve Kırmançi eğitimi alan öğrenciler MEB'in açtığı kontenjanlara başvurabilecekler.

12 Eyl 2014 - 08:49 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler