KPSS'ye Girecek Adaylar Dikkat!..

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lise seviyesi 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. KPSS'ye az bir zaman kala adayların aklında beliren sorular var. Bu soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor.

Milyonlarca lise mezunu aday memurluk umuduyla 7 Ekim 2018 tarihinde ülke genelinde düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na girmeye hazırlanıyor.

2016 yılında yapılan sınava 3 milyondan fazla kişi katılım göstermişti. 2018 ylında yani bu yıl KPSS'ye girecek aday sayısının daha yüksek olması bekleniyor. Yaklaşık olarak 3.5 milyon adayın katılım göstermesi bekleniyor. KPSS Ortaöğretim düzeyi sınavı 7 Ekim 2018 tariginde Türkiye genelinde ÖSYM'nin belirlediği  sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Tek oturum halinde gerçekleştirilecek olan KPSS'de adaylara Genel Kültür testinden 60, Genel Yetenek testinden de 60 olmak üzere toplamda 120 soru yöneltilecek. Adayların ÖSYM tarafından belirlenen sınav süresi içerisinde bu soruları cevaplaması gerekiyor.

KPSS LİSE SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2018 KPSS lise (orta öğretim düzeyi) sınav giriş belgelerinin bu hafta Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından osym.gov.tr adresi üzerinden yayımlanması bekleniyor. ÖSYM, düzenlediği sınavlara ait sınav giriş belgeleri, sınavdan 10 gün önce erişime açıyor.. 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS'nin giriş belgelerinin de bu Cuma'ya kadar erişime açılması bekleniyor.

KPSS Lise sınavı için ÖSYM sınav giriş belgelerini açıkladığı anda KPSS cafe takipçileri ile paylaşacak. Anından haberdar olmak için akıllı cep telefonu uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

ADAYLAR KPSS'YE ESKİ KİMLİK Mİ YOKSA YENİ KİMLİKLE Mİ KATILACAK?

Sosyal medya üzerinde dolaşan ''KPSS'ye eski kimlikler ile girilmeyecek'' iddiası da son günlerde oldukça tartışılan bir konu haline geldi. Aynı iddialar diğer sınav türleri içinde ortaya atılmıştı. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Yeni kimlik veya eski kimlik ile sınava girilebilmektedir.

KPSS'de 0,5 KURALINA DİKKAT!..

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda, daha önce DGS ile YKS ve Lisans KPSS'de uygulanan 0,5 kuralının lise KPSS'sinde de uygulanacağı bilgisine yer verildi. Her ne kadar tepki çeken bir uygulama olsa da ÖSYM bu kuralı bu sınavda da uygulayacak. Puanınızın hesaplanması için iki testten en az 1 net yapmanız gerekmektedir.

ÖSYM'den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir."

KPSSCAFE.COM.TR | Ankara

24 Eyl 2018 - 11:58 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Burak - Şimdi Türkçe ve tarihten net yapsak yetiyor demi matten yapaamsak skinti olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58
06

Nebi - Torpiliniz yoksa boşuna girmeyin arkadaşlar sınav paranız cebinizde kalsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58
04

Yerliyersiz - pomem 23.dönem ön lisans kpss beklensin lütfen okadar emek harcadık!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58
03

Murat - akp'ye üye olmadan boşuna sınava girmeyin. Yoksa kimse atanamayacak :))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58
02

hasan - Geceni gündüzüne kat 90 puan al istersen, güvenlik soruşturması gibi saçma bir olay yüzünden, memurluğa engel olmayan bir durumun olsun mesela hagb kararı, memurluğun iptal. ondan sonra bir ton para vererek avukat tut mahkeme sonucunu bekle. idare mahkemelerininde adil olduguna inanmıyorum. muhtemelen temyiz ile bir üst mahkemeye taşınacak. Yani iyi bir puan yapmak yetmiyor. Herşeyiyle adil olan ülkemizde kpssden 90 alman yetmiyor, bir amcanızın veya dayınızın olması gerekiyor.Amcan varsa kpss e girmeden de memur olursun :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58
01

Muhammet Ali - Ben en son lise sonda sınava girdim 4 sene geçmiş üzerinden bi deneyelim bakalım pazar günü. Türkçe ve tarihde iyiyim biraz da matematik yaparsak üç beş de diğerlerinden yapsak inceden biseyler olur muhtemelen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler