KPSS'ye gireceği yerler çok uzakta çıkan birçok kişi ÖSYM'ye tepkili

“KPSS'ye gireceği yerler çok uzakta çıkan birçok kişi ÖSYM'ye tepkili” başlıklı haberin 1.

“KPSS'ye gireceği yerler çok uzakta çıkan birçok kişi ÖSYM'ye tepkili” başlıklı haberin 1. paragrafının 1. cümlesinde sınav tarihi, sehven 22-23 Eylül 2012 yerine 16 Eylül 2012 yazılmıştır. Haberimizi düzelterek tekrar yayınlıyoruz. Saygılarımızla.

Balıkesir'de...

“KPSS'ye gireceği yerler çok uzakta çıkan birçok kişi ÖSYM'ye tepkili” başlıklı haberin 1. paragrafının 1. cümlesinde sınav tarihi, sehven 22-23 Eylül 2012 yerine 16 Eylül 2012 yazılmıştır. Haberimizi düzelterek tekrar yayınlıyoruz. Saygılarımızla.



Balıkesir'de yaşayan bazı vatandaşlar, 22-23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açıklanan yerleri öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Sınav için Balıkesir merkez ve ilçelerini yazan vatandaşlar, ÖSYM'nin başka şehirlerdeki sınav merkezlerine göndermesine tepki gösterdi.



Tercih formuna Balıkesir merkez ve Edremit ilçesini yazan Kübra Alkan (19), açıklanan sınav merkezlerini görünce neye uğradığını şaşırdı. Alkan, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir okulda sınava girecek olmasına tepki gösterdi. Merkez Plevne Mahallesi'nde oturduğunu belirten Alkan, "KPSS'ye girmek için başvuruda bulundum. Dün akşam internetten, sınava nerede gireceğime baktım. İnegöl'ü görünce çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum, çünkü tercih ettiğim iki yerden birisi değildi. Mağdur olduğumuzu düşünüyorum. İkinci tercihimi de Edremit yazmıştım. Bulunduğum şehre çok uzak bir yer. Sınav saat 09.30'da yapılacak. Nasıl gideceğimi kara kara düşünüyorum." dedi.



Yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini isteyen Kübra Alkan, "Hiçbir şekilde haberim yoktu. Tercih de etmedim. Tercih etmediğim bir yer gelince sıkıntı oluyor. Maddi yönden zorlanacağız. Ayrıca sınav sabah erken saatte. İnegöl'de kalacak yerimiz de yok. Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Sabaha karşı yola çıksak, yol yorgunluğu ile sınava girmek de sıkıntı. Belki başarılı olacağım bir sınavda başarısız olacağım. Ben bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Madem istediğim yerlerden birisi olmayacaktı, neden bize tercih hakkı verildi? Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.



Babası Aziz Alkan da kızı ile birlikte tercih yaparken merkeze yakın bir ilçe seçtiklerini belirterek, sınav merkezleri açıklandığında İnegöl'ü görünce şaşırdıklarını kaydetti. "ÖSYM'nin bu problemi çözeceğini düşünüyorum." diyen Alkan, "Bizim gibi binlerce insan, büyük ihtimalle bu şekilde mağdur edilmiş olabilir. Yetkililerden, bu sorunun çözümünü bekliyoruz. Sınav saati 09.30'da. O saatte otobüs bulmamız çok zor. İnegöl, buraya 4 saat uzaklıkta. Maddi açıdan bizim için büyük bir kayıp. ÖSYM, Balıkesir'de yapılan diğer sınavlarda sadece şehir merkezindeki okullara gönderiyor. Bu sınavda neden şehirdışına gönderdi, anlamış değilim." dedi.



Ev hanımı Neslihan Gasgar ise tercih kısmına yazmamasına rağmen İzmir'in Bayraklı ilçesinde sınava gireceğini öğrendiğinde şaşkınlık yaşadığını söyledi. Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde oturduğunu ifade eden Gasgar, şöyle konuştu: "Tercih kısmına, Balıkesir merkez ve Edremit ilçesi yazdım ancak sınav yerimin İzmir olduğunu öğrenince, bir yanlışlık olabilir düşüncesiyle tekrar baktım. Değişen bir şey olmadı. Pazar günü sınava girmek için İzmir'e gitmem gerekiyor. Pazartesi günü okullar açılıyor. Çocuğum okula başlayacak. Ne yapacağımı bilmiyorum. Mağdur durumdayım. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum."

15 Eyl 2012 - 17:39 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler