KPSS'den düşük puan alan adayların umudu:"Açıktan Atama"

Özellikle düşük puanlı adaylar için bir umut olarak görülen açıktan atamalar konusunu kpsscafe.

Özellikle düşük puanlı adaylar için bir umut olarak görülen açıktan atamalar konusunu kpsscafe.com sitesi olarak, sizler için açığa kavuşturuyoruz.

Açıktan atama nedir?
Açıktan atamanın devlet içerisindeki atamalarda farkjlı anlamları bulunsa da genelde adaylar tarafından...

Özellikle düşük puanlı adaylar için bir umut olarak görülen açıktan atamalar konusunu kpsscafe.com sitesi olarak, sizler için açığa kavuşturuyoruz.



Açıktan atama nedir?

Açıktan atamanın devlet içerisindeki atamalarda farkjlı anlamları bulunsa da genelde adaylar tarafından bahsedilen ve kastedilen şekli şu şekildedir:

Ösym tarafından yapılan merkezi atamalar dışında kalan, sonunda genelde mülakatı olan, mülakat dışında kurum tarafından ayrıca sınavı da olabilen atama şeklidir.



Açıktan atamaya hangi atamalar örnek verilebilir?

En popüler ve bilinen açıktan atamalar Adalet Bakanlığının açmış olduğu atamalardır. Bunlar zabıt katipliği, infaz ve koruma memurluğu, mübaşirlik, teknisyenlik örnek olarak verilebilir. Yine açıktan atama yoluyla, mühendis, mimar, hemşire alımları da yapılmaktadır. Bu meslek grupları çoğaltılabilir.



Açıktan atama nasıl yapılır?

Zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu alımlarında alınacak sayı ilan edilir. Belirlenen baraj puanının üstündeki adaylar belirlenen kontenjan dahilinde sıralamaya dahil edilir. Sıralamaya giren adaylar kadronun gerektirdiği ayrı bir sınav varsa ona girer, daha sonra başarılı olanlar mülakata çağrılır ve mülakat sonucunda asıl liste ilan edilir. Sınav yoksa direkt mülakat yoluyla atama yapılır.



Açıktan atamalar kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi oluyor?

Açıktan atamalar yoluyla hem sözleşmeli hem de kadrolu memur atamaları yapılıyor.



Açıktan atamalar ne zaman yapılır?

Açıktan atamalar ÖSYM alımları dışındaki tarihlerde kurumun ihtiyacına göre yapılır. Kesin bir tarihi yoktur. Önceki yıllarda açıktan atama ile ÖSYM’nin merkezi atamaları arasında çakışan tarihler de olmuştu, bu da adaylar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Açıktan atamaaya en güzel örnek daha önce memur olarak çalışan ama istifa etmiş birisinin yeniden memuriyet kadrosuna atanması açıktan atama işlemidir.  Bu tür bir personeli almak isteyen kurumun Devlet Personel Başkanlığı ve başbakanlıktan izin alması gerekmektedir

Bu tarz alımlar oldukça kpsscafe.com olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtir, başarılar dileriz…

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu haber Aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

22 Mar 2013 - 11:03 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

eren - Kpss puanını dıkkate alarak açıktan atama yapan bir kurumun aldığı personel kadrolumu oluyor acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 11:03


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler