KPSS'den atanmak için kaç puan almak gerek? (Lise Mezunları)

Lise mezuniyetli bir kişinin KPSSden atanabilmesi için kaç puan alması gerekir? Lise Mezunları KPSSde Atanabilmek İçin Kaç Puan Almalı? Lise mezunu olan bir kişinin,  memur olarak atanabilmesi için KPSS sınavına girmesi gerekir.

Lise mezuniyetli bir kişinin KPSS'den atanabilmesi için kaç puan alması gerekir?

LiseMezunları KPSS'de Atanabilmek İçin Kaç Puan Almalı?

Lise mezunu olan bir kişinin,  memurolarakatanabilmesi için KPSS sınavına girmesi gerekir. Etrafta çok fazla söylentiler olduğundan dolayı, bilinen ya da inanılan birçok yanlış bilgi var. En basitinden ÖSYM atamalarında baraj puanı diye bir puan yoktur. Bazı kurumlar alım yaparken kendisi belli bir baraj puanı belirleyebilir. ÖSYM'de böyle bir durum söz konusu değildir.
KPSS'de Baraj Puanı Var mı?

ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilen memurluktercihlerinde belli bir tabanpuanınızın olması gerekmiyor. Sınava girip puanı hesaplanan her aday,  kılavuzda belirtilen diğer niteliklere de sahip olduğu takdirde tercih yapma hakkına sahiptir. KPSS’denyüksekpuanalmak kesin bir kadroya yerleşmek anlamına gelmemekle birlikte, düşük puan almak da bir yere yerleşememek anlamına gelmemektedir.

Belli Bir Kuruma Atanmam İçin Kaç Puan Almam Gerekir?  

Atama yapılacak kurumun, alım yapacağı puanlar her sene aynı olmaz. Atanabilmek için en güzeli en yüksek puanı almaktır. Unutulmamalıdır ki ÖSYM alım yaparken puan bazında sıralama yapıyor. Tercih döneminde en yüksek puanı almış adaylar arasında iseniz, atanma ihtimalinizde o kadar yüksektir.

  Sonraki Atamalarda Atanma Şansım Daha mı Yüksek?

1. Atamaların puanları 2. ve diğer atamalara göre daha yüksektir. Fakat bu duruma aldanılmamalıdır. Puanlarçokfazlainmez, o yüzden atanma şansınızın olduğu her atama dönemini değerlendirmelisiniz.

KPSS'den Ortalama Kaç Puan Alırsam Rahatlarım?

KPSS'den 90 ve üzeri puan alırsanız daha rahat bir tercih dönemine girersiniz...

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu habere ” www.kpsscafe.com.tr ” şeklinde  Aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

27 Eyl 2014 - 19:20 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

123456789 - oha ya ben o puanı tutturana kadar 1 değil 9 yıl biter

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Eylül 19:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler