KPSS Tercihi Yapmadan Önce Edinmeniz Gereken Belgeler!

KPSS tercihlerinde diğer adaylardan bir adım daha önde olmak istemez misiniz? O zaman bu belgeler önceden edinmeniz gerekiyor...

KPSS tercihlerinde önem verilen bazı belgeler var. Bu belgeler adayda mevcut değilse çoğu zaman o atama yapılmıyor. Bu belgelerin adayda olması hem atamasını kolaylaştırıyor, hem de diğer adaylardan öne geçmesini sağlıyor! 

Bahsi geçen belgeler, sürücü belgesi, bilgisayar belgesi, Yabancı Dil Belgesi, Bonservisler olarak sıralanıyor.

*SÜRÜCÜ BELGESİ;

Bazı bölümler ve pozisyonlar ataması gerçekleşecek olan memur adayında aradığı şartlar arasında “B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK” ibaresine yer verir. Eğer sürücü belgeniz yoksa şartlara uymadığınız için tercihiniz geçersiz sayılır.

*YABANCI DİL BELGESİ;

Bölümler yabancı dil belgesine çok fazla önem vermektedir. Ortaöğretim eğitiminde İngilizce hazırlık sınıfında ders gören, yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden mezun olanlar yabancı dil belgesine sahip sayılır.

*BİLGİSAYAR SERTİFİKASI;

Birçok kadronun mutlaka istediği bir belgedir. Üniversite kurumlarında bilgisayar eğitimi alan öğrencilerin ve adayların belgesi var olarak kabul edilir. Eğer bu durum mevcut değil ise, bilgisayar sertifikasının MEB onaylı olması şarttır.

*BONSERVİSLER;

Bonservis ibaresi birçok kadro ve pozisyonda yer alır. Bu durum demek oluyor ki, istenen alan hakkında özel sektörde çalışmış olmak ve bunun ilgili firma tarafından onaylanarak  belgelenmiş olması gerekir.

Bunun yanında ne kadar çok belgeniz olur ise, o kadar avantajlı duruma geçersiniz ve diğer adaylardan o kadar önde olursunuz. Örneğin diksiyon sertifikası, aşçılık belgesi gibi. Bunları MEB'in ücretsiz kurslarından sağlayabilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr

21 Eki 2016 - 12:33 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler