KPSS Tercihi Yaparken Puan Sıralaması Önemli mi?

Adayların büyük karmaşa içinde olduğu konulardan birisi de tercih sıralamasıdır. Tercih sırası bir adayı geçmeniz açısından önemsiz, istediğiniz bir kuruma gitmeniz açısından ise önemlidir. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilirler. Kpsscafe.com olarak bunu örnekle açıklayalım...

Kpsscafe.com Özel Haber - Adayların büyük karmaşa içinde olduğu konulardan birisi de tercih sıralamasıdır.  Tercih sırası bir adayı geçmeniz açısından önemsiz, istediğiniz bir kuruma gitmeniz açısından ise önemlidir. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara  yerleştirilirler.  Kpsscafe.com olarak bunu örnekle açıklayalım:

Siz “ A “ kurumunu 3.tercihinize yazmış olun ve puanınız 86.2 olsun. Bir başkası 87 puanla o “A” kurumunu 30.tercihine  yazsa bile o yerleşmeden sizin atamanız yapılmaz. Puanı yüksek olduğu için diğer kişi daha avantajlıdır. Puanı yüksek olan aday birinci tercihine yerleşemezse ikinci tercihine, o da olmazsa üçüncü tercihine bakılır ve böylece  yerleştirme işlemi devam eder.  Eğer ki şans yanınızda olursa ve sizin yazdığınız yeri kimse yazmazsa o zaman yerleşmiş olursunuz. Bu da pek rastlanan bir durum değildir.

Peki o zaman tercih sırasının ne önemi var?

Tercih sırası sizin öncelikle gitmek istediğiniz, kurumu, kadroyu veya şehri belirler. Hangi kurumu daha çok istiyorsanız ona öncelikle gitmeniz için yapılan bir sıralamadır. Bu yüzden tercihlerinizde öncelikle istediğiniz kurumları başa yazmanız önemlidir. Bugün birçok memur yanlış  tercihler yüzünden istemedikleri kurumlarda ve şehirlerde görevlerini yerine getirmektedirler ve kurum değiştirmeye çalışmaktadırlar. Sizler de aynı durumda olmamak için bu hususa dikkat edin.

Son olarak tercihlerinde bir yer yazıp yerleşen adaylar eğer ki yerleştikleri yere gitmezlerse  bir daha o puanı kullanamazlar ve  ÖSYM tarafından yapılan sonraki yerleştirmelere başvuramazlar. Mağdur duruma düşmemek ve diğer adaylarıda mağdur etmemek için tercihlerinizde bu önemli noktalara dikkat edin.

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu haber "www.kpsscafe.com.tr" şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

17 Kas 2014 - 16:58 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler