KPSS'siz 5 Bin Kamu Personeli Alımı Kanunu TBMM'den Geçti-İşte Alım Süreci

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmelerinde sona gelinen, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen Vergi Kanunları ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre MEB'e ücretli öğretmenler arasından 5 bin öğretmen ataması yapılacağı kesinleşti. Peki atama takvimi nasıl olacak? Başvuru şartları ne olacak?

Geçtiğimiz gün TBMM'den geçen ve yasalaşan Torba Tasarı ile 5 bin sözleşmeli öğretmene kamuda KPSS'siz istihdam yolu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf tecrübesi olan ve belirli şartları taşıyan toplamda 5 bin ücretli öğretmeni KPSS puan şartı olmadan sözlü mülakat ile kamuya alacak. Kamuya alınacak bu 5 bin sözleşmeli öğretmen yeni dönemde sözleşmeli öğretmen statüsünde göreve başlayacak.

ÖNCELİK LİYAKAT OLACAK

Sabah Gazetesinden Safure Cantürk'ün kaleme aldığı haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ücreti karşılığında okullarda görev yapmakta olan ücretli öğretmenler arasından, merkezi sınav şartı aranmadan sadece sözlü mülakat ile Sözleşmeli Öğretmen kadrosuna 5 bin atama yapacak. Konu ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Tecrübeli ve liyakatlı öğretmene öncelik vereceğiz" ifadeleri kullandı ve önümüzdeki dönem yapılacak öğreten atamalarında 5 bin ücretli öğretmen ataması için ücretli öğretmenlere önccelik tanınacağını dile getirdi. Söz konusu düzenleme kamuoyunda torba yasa olarak bilinen Vergi Kanunları ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun içine eklenerek geçtiğimiz gün gece yasalaştı. Yasalaşan kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girmesi bekleniyor. Kanuna göre, halen görev yapan ve tecrübeli olan ücretli öğretmenler sözleşmeli pozisyona alınacak.

ŞARTLAR NE OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olan sözleşmeli personellerden, bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar, memuriyete girişte aranan genel şartlara ve öğretmenliğe atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlar, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamışlar, Kamu Personel Seçme Sınavında, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış adaylar arasından şartların tamamını taşıyanlar sözlü sınav ile atanabilecek.

Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasını izleyen altı ay içinde sözlü sınava alınacak ve sözlü sınavda başarılı olmaları halinde sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanacak. Bu şekilde istihdam edilebilecek sözleşmeli öğretmen sayısı en çok 5 bin olacak.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

23 Mar 2018 - 09:01 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İsimsiz - Biz ücretliye karşı olalım millet ücretli yapıp mülakatla atansın ne güzel anlayış...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 09:01
02

Kn.Gl - Esra tabiki Önlisans Mezunları için de geçerli sizin neyiniz eksik. ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 09:01


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler