KPSS Puanlarıyla Merkezi Atama Tercihlerini Yapacak Adaylar Dikkat!

KPSS puanlarının belirginlik kazanmasının ardından başlayacak tercih sürecinde, merkezi atamalara başvurusunu yapacak olan adayların dikkat etmesi gerekenler, nitelik kodlarının, bölüm kodlarının bulunması ve mutlaka edinilmesi gereken belgeleri ulaştırıyoruz. İşte tercihlerden önce mutlaka bilinmesi gerekenler...

KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçlarının açıklanması için merakla beklenen zaman dilimi içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu zaman dilimi içerisinde olmamız nedeniyle de artık tercih sürecine yaklaştığımız bilinmekte, 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak tercihlere ilişkin de bazı adaylar yeterli bilgiye sahip olmamaktadır.

Hem tercih süreciyle alakalı genel bir bilgilendirme yapmak, hem de merak edilen noktaları yanıtlandırmak amacıyla aşağıya soru başlıkları ekleyeceğiz. Ziyaretçilerimiz, sıklıkla bizlere yönlendirdikleri soruların cevaplarına erişim imkanı bulacaklardır. İşte o sorular ve cevapları...

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları kpsscafe.com.tr olarak bizim düşüncemize göre 10-15 Aralık 2016 tarihleri arasında açıklanacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından da adaylar 21-30 Aralık 2016 tarihini bekleyecek ve bu tarihler arasında tercihlerini yapacaklardır.

Tercih süreci ve işlemleri nasıl yürütülüyor?

Tercihler belirtilen tarihler arasında ÖSYM tarafından toplanılıyor. Alınan tercihler ilgili sıralamalar kapsamında yeniden derleniyor ve DPB' ye bildiriliyor. Bu değerlendirmelerin sonrasında da Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilgili kadrolara yerleştiriliyor ve tercih işlemlerini gerçekleştiren tüm adaylara duyuruluyor.

Tercih sürecinde mutlaka bulunması gereken belgeler nelerdir?

Tercih işlemleri online olarak gerçekleştirilse dahi, adaylar atandıkları kuruma yerleşebilmek için, mutlaka bazı belgeleri edinmek durumundadır. Bunların başında diploma, sertifika, sınav bilgisi belge ve dökümanlarının yanı sıra, varsa denklik bilgisini aktaran eğitim belgeleri olarak da nitelendirilebilir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına atanma işlemleri ve yerleştirme sürecinde adaylardan; askerlik tecil belgesi, sicil kağıdı, ikametgah ilmuhabiri, vesikalık fotoğraflar gibi belgelerde istenebilmektedir. Elbette bu durum başvurulan pozisyona göre farklılaşabilmekte ve daha çok belgeye ihtiyaç da duyabilmektedir.

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 Ara 2016 - 11:14 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler