KPSS Puanı İyi Olup Mülakatta Elenenleri Sevindirecek Gelişmeler Yaşanıyor

Memur olma hayalindeki binlerce insanın en önemli ve ilk adımı KPSS'dir. Fakat son zamanlarda KPSS puanları önemini yitirmeye başlamış, mülakatlar adeta tek unsur haline gelmişti. PTT sözleşmeli personel alımlarıyla ilgili Danıştay Kararı , bir çok kurumun bu durumu tekrar gözden geçirmesine yol açacağa benziyor. Peki bundan sonra neler yaşanacak?

KPSS Puanı İyi Olup Mülakatta Elenenleri Sevindirecek Gelişmeler Yaşanıyor

Kamu Personeli olma hayalindeki binlerce memuru yakından ilgilendiren Flaş Danıştay Kararı sonrasında herkesin aklında bir soru var 'Mülakatla Personel Alımları' durdurulacak mı? Özellikle sözleşmeli öğretmen alımları ve KYK personel alımlarında sıkça gündeme gelen mülakat konusu son olarak PTT'nin alımlarında gündeme gelmişti. Danıştay'a açılan davanın kararı geçtiğimiz gün verilmiş ve PTT'nin sözleşmeli personel alımlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

KPSS PUANI İYİ OLUP MÜLAKATTA ELENENLERİN YÜZÜ GÜLDÜ AMA ATANANLAR DA UNUTULMAMALI

KPSS puanları diğerlerinden daha iyi olmasına rağmen mülakat sonuçlarıyla elenen adayların yüzünü güldüren fakat atama hakkı kazananları da yıkan bu gelişmeyle ilgili PTT tarafından yapılan açıklamada yeniden ilana çıkılacağı bu ilandan önce gerekli yönetmelik düzenlemelerinin yapılacağı kimsenin mağdur edilmemesi adına düzenli hareket edileceği vurgulanmıştı.

PTT SADECE KPSS BAZ ALINARAK PERSONEL ALABİLİR

PTT'nin sadece sözlü sınav sonuçlarına göre personel alımları yapmasıyla ilgili davanın avukatı Meltem Salman, "KPSS sıralamasında önde olup da mülakatta elenen varsa bu adaylara yeniden hak tanınmalı" dedi.  Yeni düzenlemede mülakatın olup olmayacağı, sadece KPSS puanlarına göre yerleştirme yapılıp yapılmayacağıysa hala netleşmiş değil. Konuya dair ulaştığımız PTT yetkililerinin hiç biri bu konuda bilgi vermiyor.

MEMUR ATAMALARIYLA İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ CEBİNE GELSİN İSTİYORSAN TIKLA

DİĞER KADIN VE ERKEK MEMUR ADAYLARIYLA TANIŞMAK, FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 Eyl 2017 - 18:06 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

kpss kralı - Mulakat demek torpil demek tamamen kalksın aylarca bosuna mi kpss calisiyoz sonra adam 70 puani zor almis geliyo giriyo nerede adalet?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
06

Kelaynak apti - Helal olsun Danıştay. Ateş olsun hak yiyenlere yedikleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
05

Musti - Mulakat kalksın bakalım o zaman torpil isleyecekmi doğru bi karar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
04

Moğol - Mülakat out güvenlik soruşturması in.KPSS puanı baz alınmalı,adam kayırmanın önüne gecilmeli yoksa liyakatta olmaz burnumuz ...dan da çıkmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
03

Mehmet - Son PTT alımları iptal edilsin yeniden ilana çıkılsın mağdur etmeyin insanları vatandaşın hakkını yemeyin bunun bide öbür tarafı var gazaba uğrarsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
02

Yasemin - Aynen lütfen bişeyler yapalım mulakat tamamen kalksın kul hakkıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06
01

Mehmet - 2017/2 ve 2017/3 alımları mülakatla dolayısıyla torpille yapıldı bunlar iptal edilsin hak yerini bulsun bizim gibi 90 üstü alanlar mülakat yüzünden giremiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 18:06


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler