KPSS Puanı Düşük Olan Memur Adayları Hangi İlanlara Başvuru Yapabilirler?

Memur alımlarına başvuracak olan memur adayları, KPSS puanı düşük olan alımları merak ediyorlar. Kamuya yapılacak memur alımlarında düşük puanlı adaylar, açıktan memur alımlarında hangilerine başvurabilirler? Detaylıca ulaştırıyor olacağız.

Yürütülmekte olan çok sayıda açıktan memur alımı var. Bu alımlarda bazılarının baraj puanı 55, bazılarının 60, bazılarının ise 70 olarak yayımlanan ilana ve pozisyona göre kılavuzlarda detaylıca belirtiliyor. İlanlara başvuru yapacak adayların, ilanlara erişim sağladıktan sonra bu başvuru kılavuzlarını dikkatlice okumalarını öneriyoruz. Ancak ziyaretçilerimizin ön bilgi sahibi olması adına da, bu alımları duyururken sizlere belirtiyoruz.

Memur alımlarındaki bu baraj puanlar, ilana başvuru yapabilmek için geçerli puanlar olup; bazılarında en yüksek başvuru puanından düşüğüne doğru sıralama yapılırken; bazılarında da herkesin başvurusu asgari puan şartını taşıması kaydıyla kabul ediliyor. Yani puan bazlı bir sıralama söz konusu olmadan, herkes değerlendirmeye, mülakat sürecine tabi tutulabiliyor.

Buradan hareketle bahsi geçen durum da yine, her kurum bünyesinde farklılık gösterebilmekte, kılavuzlarda belirtilmektedir. Örneğin bir kurum yüksek puandan düşüğüne göre sıralama yapacağını belirtmiş, ancak yeterli başvuru alamamışsa, sonradan herhangi bir duyuru yapmaksızın tüm başvuruları değerlendirmeye almış da olabiliyor. Bu nedenle adayların mutlaka açıktan alımları takip etmesi ve başvuru yapması fayda sağlayacaktır. Aşağıda yer alacak bağlantıdan düşük puanla memur alımı yapan tüm kurumlara ve açıktan alım ilanlarına erişebilirsiniz.

Açıktan alımları takip etmek için KPSS CAFE mobil uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.

Android ve iOS cihazlarınıza uygulamamızı yükleyerek, yayımlanan açıktan memur alımlarına anında erişim sağlar, bildirim alırsınız. Böylelikle de memurluğa bir adım atmış olursunuz.

Uygulamayı indirmek için > TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Facebook grubumuza katılıp, merak ettiğniz ve yardıma ihtiyacınızın olduğu konuları sorabilirsiniz.

Katılmak için > TIKLAYINIZ

***Şuanda açıktan memur alımı yapılan tüm ilanlara ulaşmak için TIKLAYINIZ***

kpsscafe.com.tr | ANKARA

02 Oca 2017 - 17:32 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler