KPSS Pazar Oturumu

KPSS Pazar Oturumu Öğretmenlik ve kamu kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) pazar ayağının ilk oturumu sona erdi.

KPSS Pazar Oturumu

Öğretmenlik ve kamu kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) pazar ayağının ilk oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan bazı adaylar, soruların geçen yıla oranla daha zor, bazıları ise kolay olduğunu söyledi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan KPSS'nin 5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen lisans düzeyi oturumunun pazar ayağının ilk oturumu sona erdi.

Adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorularak 160 dakika süre tanındı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsü'nde sınav süresinin sona sermesiyle adaylar sınav salonlarını terk etti.

Sınavdan çıkan memur adayları, soruların 2 sene önceki sınava oranla daha zor olduğunu belirtti. Sınava giren adaylardan biri, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu belirterek, "Beklediğimden iyi geçti. Geçmiş sorulara göre biraz daha basitti" dedi. Bir başka aday ise sınavın geçmiş senelere nazaran zor olduğunu ifade ederek, "2 sene öncesine göre biraz daha zordu. Biraz zorlandım, bir şeyler yaptım ama ne olacağını tam kestiremiyorum. Artık geçmişte öğrendiklerimizle yaptık" ifadelerini kullandı.

Saat 14.00'de öğleden sonra oturumuna girecek olan adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yönetilerek 160 dakika süre tanınacak.

Öğrenciler sınav zorluğu ile ilgili farklı şeyler söyledi.

sabah

06 Tem 2014 - 16:20 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler