KPSS Ortaöğretim/Lise Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercih İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

KPSS Ortaöğretim/Lise rekor düzeyde başvuru ve katılım ile gerçekleştirildi. Ancak uygulanan KPSS Ortaöğretim/Lise sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve tercih sürecinin başlayacağı tarihi merak ediyorlar. İşte KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçları ve tercih işlemlerinin tarihleri...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda, bu sene rekor bir düzeye ulaşılmıştı. FETÖ ile mücadele ve bu kapsamda kamudan ihraçların yapılmasıyla, kamu personeli olma hayali kuran birçok vatandaş KPSS başvurusu yaptı. 3.5 milyon olarak ifade edilen ve rekor düzeyi belirten bu başvurular noktasında, adaylar sınava yine yüksek bir katılım oranıyla katılım gösterdiler.

Yoğun katılımın ve kıyasıya da bir rekabetin söz konusu olduğu KPSS Ortaöğretim/Lise sınavında, adaylar için heyecanlı süreç halen devam ediyor. Sınava katılım sağlayan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ve tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyorlar.

1-KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından henüz bir duyuru yapılmamasına rağmen, kamudaki işleyiş ve şuanki sürecin yoğun olması nedeniyle; sonuçların açıklanma tarihini biz en erken 05 Aralık - 15Aralık tarihleri arasındaki zaman dilimi olarak düşünmekteyiz. Bu tarihlerden önce sınav sonuçlarının açıklanma ihtimali pek bulunmamaktadır. 05 Aralık tarihinden itibaren başlamak üzere, adaylar için sonuç açıklanma sürecinin içine gireceğimizi aktarmak istiyoruz.

2-KPSS Ortaöğretim/Lise tercih işlemleri ne zaman yapılacak?

Tercih işlemleri tüm düzeyler için aynı tarihte gerçekleştirilecek. Yani ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu tüm adaylar; merkezi atamalar için tercihlerini aynı anda gerçekleştirecekler. Düzeye göre farklı bir tarih veya işlem söz konusu değil. Dolayısıyla yakın zamanda tercih sürecinin başlayacağını da ifade etmek mümkün.

Tercihler Devlet Personel Başkanlığı tarafından da yayımlanan takvimde aktarıldığı üzere 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm düzeyler üzerinden KPSS katılımcısı adaylar, puanları çerçevesinde tercih işlemlerini yapabilecekler.

Tüm kamu personeli haberleri, KPSS haberleri ve alım ilanlarından anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

04 Ara 2016 - 09:30 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler