"KPSS Ortaöğretim/Lise Sonuçları Açıklandı" Haberleri Gerçek Dışıdır!

KPSS Ortaöğretim/Lise sınavı 3.5 milyon rekor başvuruyla ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sosyal medya platformlarında yer alan haberler ile bu sonuçların açıklandığı şeklinde yapılan haberler ve bilgilendirmeler gerçek dışı, tamamen adayları kandırmaya ve haksız kazanç sağlamaya yönelik girişimlerdir. KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçlarının açıklanma tarihlerine ve sürece ilişkin tüm detaylar haberimizde yer almaktadır...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi üzerinden 3.5 milyon başvuru alarak, tarihin en yüksek başvurusunu alan KPSS olarak kayıtlara geçti. Yapılan sınava oldukça yüksek düzeyde de bir katılımın gerçekleştiğini, öngörmek mümkün. Kamu personeli olma hayali kuran kişiler ve kamudan yapılan ihraçlar nedeniyle " en azından şansımı denerim " düşüncesinden hareketle, sınava katılım sağlayan adaylar, memuriyetin hayalini kuruyorlar.

KPSS uygulamasına ilişkin meraklı bekleyiş devam ederken, internet platformları üzerinde ve özellikle sosyal medyada, KPSS lise sonuçlarının açıklandığına dair paylaşımlar göze çarpıyor. Bu paylaşımlar tamamen gerçeğe aykırı durumda ve milyonlarca kişiyi aldatmaya yönelik paylaşımlardır.

Bu konuya ilişkin beklentinin ve milyonlarca kişinin umudunun farkında olan bir çok internet platformu, buradan haksız kazanç sağlayabilmek amacıyla bu tarz yanıltıcı haberler yapabilmekte, sosyal medya paylaşımları gerçekleştirmektedir. Bilgi sahibi olmayan kişilerin de araştırma yapmadan paylaşmaları, başkalarına duyurmaları nedeniyle de bilgi kirliliği sürüp gitmektedir.

Sonuçlar açıklandığında en doğru kaynaktan nasıl bilgi alabilirim?

KPSS ortaöğretim/lise sonuçlarının açıklanması halinde en doğru kaynaktan bilgiye ulaşabilmek adına KPSS CAFE mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter hesaplarımızı da takip ederek, sosyal medyada doğru bilgi ve paylaşıma anında erişim sağlayabilirsiniz.

kpsscafe.com.tr | KONYA

09 Ara 2016 - 11:48 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler