KPSS Ortaöğretim Puanı Düşük Olanlar Kaç Puanla Nereye Atanabilirler?

KPSS Ortaöğretim/Lise 2016 sonuçları çerçevesinde puanı düşük olan adaylar, 50 puanla nereye atanabilirim, 60 puanla kamuya yerleşebilir miyim gibi sorular soruyorsanız, bu haber tam size göre. Memur olmak isteyen adaylar için, kılavuz niteliğinde bir tercih rehberi...

2016 KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyinin sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlar ışığında, KPSS puanı 60, 62, 65, 70 gibi düzeylerde kalan adaylarımız; hangi puanlarla nerelerde kamu personeli olarak atanabileceklerini, hangi bölüm mezunlarının bu atamalarda daha şanslı olduklarını ve tercih kılavuzlarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyorlar.

Tüm bu merak edilen soruları aşağıda yanıtlamaya çalışacağız. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları...

KPSS puanım 60-62-65-70 gibi puanlar arasında, atanma ihtimalim var mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarına 2017 yılı itibariyle yapılacak olan personel alımlarında, son derece " cimri " davranılacağı ifade edildi. Öyle ki EKK toplantısı sonrasında ve yapılan diğer açıklamalarda 2017 yılının ekstra tasarruflu bir yıl olduğu ifade edildi. Açıklamalarda, kamuya 60 bin personelin üzerinde personel alınacağı, ancak bu sayının 5 bin kadar üzerine çıkılacağı ifade edildi.

İfade edilenler arasında alımların zorunlu personel kategorisinde gerçekleşeceği de aktarıldı. Yine de, açıklanan sınav sonuçları çerçevesinde; tüm adayların mutlaka tercih işlemlerine başvuru yapmasını öneriyoruz. Öyle ki:

KAMUDA 60 PUANLA PERSONEL OLUNUR MU?

Kamuya yapılmış geçmiş yıllardaki atamalarda, pozisyonlara 60, 65, 66, 70 ve türevi gibi daha birçok puan üzerinden atamalar gerçekleştirildi. Tercih kılavuzlarının yayımlanması ve tercih işlemlerinin başlatılmasının ardından, tüm adaylara kpsscafe.com.tr olarak tercihlerini yapmalarını önermekteyiz. Mutlak surette, tercih haklarını kullanarak kamuda personel olma şanslarını ortadan kaldırmamalılar. Bu bağlamda doğru tercih süreci ve detaylı bilgilerden haberdar olmak için KPSS CAFE mobil uygulamalarımızı indirmelerini de kesinlikle önermekteyiz.

HANGİ BÖLÜMLER AVANTAJLI OLACAK?

Gerçekleştirilecek olan alımlarda, kamuda görev alacak personellerin 2017 yılı bağlamında zorunlu kategorilerden olacağı aktarılıyor. Bu kategorileri açacak olursak; sağlık, eğitim, güvenlik kuvvetleri, adli personeller bu noktada biraz daha şanslı olacaklar. Buradan hareketle bu bölümlerden mezun olanlar ve ilgili pozisyonlara başvurularını yapanlar için, şans faktörünün biraz daha onlardan yana olduğunu (alım sayıları bakımından) ifade etmek doğru olacaktır.

09 Ara 2016 - 15:56 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Ilknur - Çocuk gelişimi mezunuyum 62 aldım şansım varmı acaba ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56
05

filiz - kpss sınavından 60 aldım okul öncesine yerleşebilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56
04

Mesut - 68 aldım elektrik elektronik mezunuyum . şansm varmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56
03

Yasin Cengiz - 68.58 aldım elektrik elektronik mezunuyum arkadaşlar rehber uzmanıyla görüştüm 80 puanın altı atanamaz dedi. bir umut bekleyip görücez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56
02

Gürcan - Bende 69,500 aldım atanma şansı nedir,sizce?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56
01

Ömer - Elektrik mezunuyum kpss ortaöğretimden 75 puan aldım memur olabilir miyim?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 15:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler