KPSS Maratonu Başlıyor! Adaylar Dikkat 15 Dakika Kuralı Uygulanacak

KPSS maratonu hafta sonu başlıyor. Pazar günü yapılacak olan sınavın tüm ayrıntıları, adayalrın dikkat etmesi gerekenler, kurallar, sınav saatleri ve çok daha fazlası haberimizde sizleri bekliyor.

KPSS Maratonu Başlıyor! Adaylar Dikkat 15 Dakika Kuralı Uygulanacak
Haber albümü için resme tıklayın

KPSS Maratonu Başlıyor! Adaylar Dikkat 15 Dakika Kuralı Uygulanacak

ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın ilk ayağı pazar günü 2 oturum kapsamında gerçekleşecek. Adaylarda heyecan dorukta!

21 Mayıs 2017 tarihi Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan sınavlar öğleden sonra da devam edecek. Sınavlara girecek olan adaylar heyecan içinde bekleyişini sürdürüyor.

ADAYLARIN 15 DAKİKA KURALINA DİKKAT ETMESİ ŞART!
İlgili KPSS genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavlarında geçtiğimiz birkaç sınavda uygulanan 15 dakika kuralı uygulanacak. peki 15 dakika kuralı nedir? 

15 dakika kuralı kapsamında adaylar en geç 9.45'te sınav merkezine girebilecek. 9.45'i bir dakika geçe sınav merkezine giren aday, sınava girme hakkını kaybedecek. Daha önce bu konuda çok sayıda aday mağdur olmuştu. Bu nedenle saat konusunda adaylar çok dikkatli olması gerekiyor. Aynı şekilde öğleden sonra yapılacak olan 14.00 oturumu sınavlarına girecek adaylar da 13.45'te sınav merkezinde hazır bulunacak. 13.46'da sınava girişler gerçekleşemeyecek.

ADAYLARA KAÇ SORU YÖNELTİLECEK? SINAV KAÇ DAKİKA SÜRECEK?
KPSS genel kültür-genel yetenek ile eğitim bilimleri sınavlarında adayların girdiği her oturumdaki soru ve dakika miktarı değişiklik gösterecek. Genel Kültür Genel Yetenek adayları 60 şar soruyu 130 dakikada tamamlamış olmalı. Eğitim Bilimleri adayları ise 80 soruyu 100 dakikada tamamlamaya çalışacak.

Adaylar genel kültür-genel yetenek ile eğitim bilimleri sınavları için oldukça heyecanlı. Daha önce MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın da önerdiği üzere adayların sınav merkezlerine erken gitmelerini öneriyoruz. İsmet Yılmaz'ın adaylara yaptığı önerileri görmek isterseniz lütfen TIKLAYINIZ.

KPSSCAFE grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

19 May 2017 - 20:24 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali - PÖH ve Polis alımlarının lise mezunu ...yaş şartının 30 olarak esnetilmesi ve kpss nin kaldırılmasıyla ilgili istek yazılarımızı e devletten "Cumhurbaşkanına Yazın" kısmından yazalım arkadaşlar dikkate alıyorlar ...teşekkürler saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 20:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler