KPSS Jokerleri ‘Gözetmenlik’ Yaptı İddiası!!!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan.

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan...

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 19 şüphelinin sorgusu sürüyor. Joker diye tabir edilen ve adayların yerine ÖSYM’nin yaptığı sınavlara sahte belgelerle giren şüphelilerden 6’sının öğretmen, 3’ünün ise bir üniversitede öğretim üyesi olduğu belirtildi. Bu kişilerin sahte belgelerle çok sayıda adayın yerine sınava girdiği tahmin ediliyor. Suç örgütünün, Joker diye tabir edilen kişilerin sahte belgelerle girdikleri sınav başına adaylardan 20-30 bin dolar aldığı belirtildi.

 

2005’ten itibaren tüm sınavlar taranacak

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin, ÖSYM ile ortak çalıştığı, özel bir bilgisayar programı sayesinde 2005’den bu yana yapılan sınavlara katılan tüm adayların verilerinin taranacağı bildirildi. Zanlıların ve üzerlerinde ele geçirilen çok sayıda vesikalık fotoğrafın da bu kapsamda taranarak adayların verileriyle karşılaştırılacağı, bu kapsamda başka sahtecilik olaylarının olup olmadığının tespit edileceği de belirtildi.

15 Kas 2012 - 19:15 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler