KPSS İçin Geri Sayım Devam Ediyor... 2019 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayından ÖSYM tarafından aralıklı oturumlar halinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur olmayı bekleyen binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşme süreci için kadroların belirlenmesini bekleyecek. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bilgiler.

Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri, ÖABT olmak üzere dört aşamalı olarak düzenlenen KPSS'de sınav heyecanı geçtiğimiz haftalarda sona erdi. Sınavı geride bırakan ve cevap anahtarını görüntüleyen adaylar şimdi de sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. ÖSYMdaha önce KPSS sınav sonuçlarına dair açıklamalarda bulunmuştu. İşte, sınav sonuçları hakkında detaylar.

ÖSYM takvimine göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre içinde yeni sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli sayılacak.

KPSS A GRUBU VE B GRUBU KADROLAR HAKKINDA

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Ağu 2019 - 09:46 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

korhan - sınav ücreti çok fazlaydı pturum başı 75 di indirmek için gy-gk=120 soru bi oturumda, eğitim-öabt=125 soru bi oturummda olsa daha iyi olur hem sınav ücreti azalır hem oturum sayısı azalır zaten önümüzdeki yıllarda p10 dan alım diye bişey olmayacak kpss cafe sınav geçti ama bi dahaki sınav için gündeme getirip haber yapabilirmisiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 09:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler