KPSS Hayvan bakıcısı olarak atanmak için kaç puan gerek?

KPSS Hayvan bakıcısı olarak atanmak için kaç puan gerek? KPSS hayvan bakıcısı olma şartları.

KPSS Hayvan bakıcısı olarak atanmak için kaç puan gerek?

KPSS hayvan bakıcısı olma şartları. Hayvan bakıcısı olmak için kaç puan almak gerek. Kpss 90 puan üzeri... Hayvan bakıcıları ne iş yapar? Hayvan bakıcısı maaşları normal memur maaşları gibidir.

Hayvan bakıcıları adından da anlaşılacağı gibi hayvanlar ile ilgilenir. Özellikle etinden, sütünden yani insanlar çin yararı olan hayvanlar ile ilgilenir. Hayvan bakıcılarının maaşları ise normal memur maaşları düzeyindedir. Hayvan bakıcılığı memur alımı Avrupa ülkelerinde de yapılmaktadır. Hayvan bakıcısı olarak KPSS'den atama puanı ise çok yüksektir.

En az 93 puan

ile hayvan bakıcısı olabilirsiniz. Kpss ile memur olup hayvanbakıcısıkadrosunaatanabilmek için düşük puanlar yetmiyor.

Merkezi yerleştirme nedir?

Devlet Personel Başkanlığı'nın ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmasıdır.

Yılda iki kez (Kasım-Haziran) yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 399 KİT sözleşmeli personel alınır.

İlk merkezi alım ne zaman olacak?

ÖSYM ve DPB resmi sitelerinde de yer aldığı üzere ilk merkezi alım 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında olacak. Adaylar internet üzerinden 30 tercih yapacaklar.

Tercih sürecinde sizlere daha detaylı ve hayat kurtarıcı bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Bu alımda kaç kontenjan olacak?

2014 Bütçe Kanunu ile bu yıl çok az memur kadrosu ayrıldığını belirtmiştik. Bunun yansıması Haziran alımlarında açıkça görülmüş oldu. Bunun yanında engelli memur alımının artırılması, terör mağdurlarının sınavsız kadrolu memurluğa alınması, 4/B'lilerin önceki yıl kadroya geçirilmesi gibi durumlar da kurumların kadro taleplerinin düşmesinde etkili oldu. Sonuç olarak Kasım'daki merkezi yerleştirmedeki kontenjan sayısının 5-6 bini geçmeyeceğini tahmin etmek hiç de zor gözükmüyor.

Bu merkezi alımda hangi kurumlar yer alacak?

Bu belli ve sabit bir bilgi değildir. her merkezi alımda farklı kurumlar, farklı sayılar ve farklı unvanlara yerleştirme yapılmaktadır. Bir yerleştirmede kontenjan isteyen kurum bir sonrakinde istemeyebilir. Ama genel olarak bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarına, belediyelere, il özel idarelerine, üniversitelere, KİT'lere ve diğer kamu kurumlarına yerleştirme yapılmaktadır.

Merkezi yerleştirmedeki istihdam türleri

Adaylar için merkezi alımların favori olmasının iki sebebi var. birisi bu alımlarda torpil işlememesidir. İkincisi ise bu alımlarda sadece kadrolu memurluğa alım yapıldığının düşünülmesidir. Ancak merkezi yerleştirmelerde iki çeşit kontenjan vardır. bunlar kadrolu memurluk ve 300 KİT sözleşmeli personel pozisyonlarıdır.

Kadro sayılarının belirlenişi

Öncelikle kurumlar hangi unvanlarda ve kaç tane personel alacaklarını DPB'ye bildirirler. DPB bunların şartlara uygunluğunu inceler ve yerine göre ufak tefek değişiklikler de yapabilmektedir. Bu kontenjanlar birleştirilip tek liste haline getirildikten sonra ÖSYM'ye gönderilir. ÖSYM bunları yayımlayarak adaylardan tercih alır.

Kaç merkezi yerleştirme var?

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. bu süre içinde 4 tane merkezi yerleştirme olmaktadır. Bu alımlar Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır. 2014 KPSS puanları ile 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme yapılacaktır.

18 Eki 2014 - 14:36 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler