KPSS'den Yüksek Almaya Çalışmayın: Memur Alımında Yüksek Puanlar İşe Yaramıyor

Son yıllarda hemen hemen tüm memur alımlarında mülakat uygulanmaya başladı. Sadece merkezi yerleştirmeler ile yapılan alımlarda mülakat yapılmıyor. Merkezi yerleştirmeler ile de çok az sayıda memur alımı oluyor. Mülakatlar ile ilgili de her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor.

Son dönemlerde mülakatlarda yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi.

Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için yapılan mülakatlarda torpil yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, bu mülakatlarda merkezi sınavda Türkiye ikincisi olan kişinin elenmesi gündemde oldukça yankı uyandırmıştı.

Bu skandallara bir yenisi daha eklendi. Adalet Bakanlığı sözleşmeli zabıt katibi alımı mülakat sonuçları geçtiğimiz ay açıklanmıştı. KPSS 70 ve üstü puan alan adayların başvuru yapabildiği katiplikte, alım yapılan sayının 20 katı kadar aday uygulama sınavına çağrılıyor. Uygulama sınavını geçen adaylardan ise alınacak sayının 3 katı kadar aday mülakata çağrılıyor. Başvuru yapanlar arasında yapılan KPSS puan sıralamasında listeye girne ve mülakatlara katılmaya hak kazanan adaylar ise, Adalet Komisyonları tarafından sözlü sınava çağrıldı. Sözlü mülakatların ardından sonuçlar açıklandı ve ASIL listeye girerek katip olmaya hak kazanan adaylar belirlendi.

Ancak açıklanan sonuçlarda mülakat puanları ile sözlü sınav puanları arasındaki bazı uçurumlar gözden kaçmadı. Bize mesaj yolu ile ulaşan bazı adaylar, KPSS puanının yüksek olduğu halde mülakatta puanlarının yarısı kadar bile kendilerine puan verilmediğini ifade etti. Nitekim sonuç listesine bakıldığında da bu durum ortaya çıkmaktadır. Sonuçlara bakıldığında en çok dikkat çeken detay ise KPSS'den 92,41170 puan alan bir adaya 40, 91,48243 alan adaya 45,  KPSS puanı 88,05763 olan bir adaya mülakatta 40 puan verilmiş olması.

Mülakatlarda adayların, mesleki bilgi, tarih ve genel kültür konuları ile hal, tavır, davranış ve ifade etme yeteneklerine bakılır. Bize ulaşan aday, sözlü sınavda kendisine yöneltilen soruların yüzde 75'lik kısmını doğru cevapladığını, buna rağmen kendisine verilen bu puana anlam veremediğini söyledi. Aynı listeye bakıldığında KPSS'den 85,61951 alan bir adaya mülakatta 35 puan verildiği, 83,57018 alan bir adaya 40 verildiği, yine KPSS'den 83,63986 alan bir daya 40 verildiği görülmekte. Yine aynı listede KPSS'den 86,27896 alan adayın 45 aldığı, 

ASIL LİSTEYE DE BAKALIM

Yine aynı listede sözlü mülakat sonucu atanmaya hak kazananlara bakıldığında ise merkezi sınav puanı 76 olan bir adayın sözlü mülakattan 100 aldığı, 77 alan bir adayın 98 aldığı, 75 alan bir adaya 96 verildiği, 75 alan bir adaya 95 verildiği, 74 alan bir adaya da 94 verildiği görülüyor. KPSS'den 74 alan bir adaya ise 92 verilmiş ve ASIL listeye girmiş.

YORUM SİZİN

Aynı listede bu kadar çarpık sonucun oluşması tesadüfle açıklanabilir mi? Yorum kısmı aşağıda...

POLİS, ASKER, MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz

Facebook grubuna katılım  için 

TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

13 Mar 2018 - 10:58 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

zavaallıı - lütfennnn mülakattt kalllksiinnnnn luttfeeeennnn

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
07

Atanamayan iibf’li - O zaman üniversite okumayalım gençliğimiz çürümesin boşuna uygun bir fabrikaya girip asgari ücrete çalışsak bunca yıl bin kat daha kârdayız. Böyle sinir hastası oluyoruz çünkü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
06

Efe - Kim kimin hakkını yiyiyorsa Rabbim o hakkı bırakmasın Allah hesabini sorsun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
04

yolcu - Koca bir yazık diyorum hepsine kocaman bir yazık...Kısacık ömrümüzde bu kadar hak yemek bu kadar insanı umutlandırıp sonra kendi adamını iş sahibi yapmak ve sonra müslüman olduğunu söyleyip yol gösteren kişi olmak ne kadar yazık...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
03

Kaga Han - Kimse Allahtan, dinden, imandan bahsetmesin. Vicdanlar ölmüş, adam kayırma hiç olmadığı kadar zirveye çıkmış durumda. beyefendiler koca bir nesli heba ettiler. Kendilerini ise diploması yoktu sermayeleri çoktu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
02

hakkım - Hak mı bu adelet mi asla ama asla hiç bir zaman hakkım helal etmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58
01

Habib - Tesadüf mü? Yapmayın artık yahu . Yılmadan durmadan kpss kastık 85 aldık mülakat listesine 4 . Sıradan yerleştim . Mülakat açıklandı ilk 5 kişi geçememiş . Tırtılın dibine vuruluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler