KPSS 2017/2'de Lise Mezunu Bekçi Alımı Yapılacak mı? Başvuru Şartları Ne Olacak?

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmelerinde bekçi alımı olacak mı? Kaç bekçi alımı yapılması bekleniyor? Bekçi alımında istenen başvuru şartları nelerdir? KPSS merkezi yerleştirmeleri ne zaman? İşte KPSS merkezi yerleştirmeleri hakkında son bilgiler.

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmeleri için geri sayım devam ederken, merkezi atamalarda bekçi alımı olup olmayacağı büyük bir merak konusu haline geldi.

Temmuz döneminde yapılan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmenin ardından 2017 yılında yapılacak ikinci merkezi yerleştirmesi beklenmeye başladı. 2016 ve 2017 yıllında yapılan Kamu Personeli seçme Sınavına giren milyonlarca memur adayı, yeni memur alımlarını beklerken, alınan son bilgilere göre KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmelerin Kasım ayının ilk günlerinde yapılacağı öğrenildi. Merkezi yerleştirme duyurusu için yaklaşık 1 aylık bir süre kalmışken adaylar, KPSS 2017/2'de bekçi alımı olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Temmuz ayında yapılan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmesinde en az lise mezunu adaylar arasından bekçi alımı olmuştu. Ancak ilk yerleştirmelerde bekçi alımı çok düşük sayılarda gerçekleşmişti. Sadece Adıyaman Üniversitesine 2 bekçi alımı yapıldı ve bu kadro için on binlerce tercih alındı. Bekçi kadrosunun düşük sayıda açılması ise aday tarafndan tepki ile karşılanmıştı.

Kasım ayının ilk ya da ikinci haftasında yayımlanması beklenen KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme tercih kılavuzunda bekçi kadrosuna yer verilmesi bekleniyor. Ancak sayının kaç olacağı ile ilgili net bir bilgi henüz yok. Ancak adaylar, KPSS tercihlerinde bekçi kadrosuna yeterli sayının verilmesini istiyor. Zira ayrı olarak KPSS'siz bekçi alımı yapılacaktır. KPSS'ye giren ve geçerli bir puan alan adaylara ayrı şekilde şans verilmesi bir haktır.

KPSS'siz Bekçi Alımı Olacak

OHAL kapsamında yayımlanan iki ayrı KHK ile bekçi alımı için emniyete kadro ihdas edilmişti. İlk KHK'da 7500, ikincisinde ise 7000 bekçi olmak üzere 14500 kadro ihdas edildi. Ancak ihdas edilen bu kadrolşara aylar geçmesine rağmen halen alım yapılmadı. Bu alımların da bir an önce yapılması gerekmektedir.

Başvuru Şartları

Önceki yayımlana KPSS 2017/1 kılavuzunda bekçi alımına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması, erkek olması ve güvenlik soruşturmalarının olumlu olması şartalrı aranmıştı.

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı anda haberdar olmak için Kpsscafe'yi takipte kalın.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

13 Eki 2017 - 18:28 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

1982 doğumlu - Yaş şartı olunca ellerine ne geçiyor anlamıyorum. 35 yaşını geçtik diye çoluk çocuğumuza kaliteli bir hayat yaşatamayacakmıyız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 18:28
07

1983 doğumlu - ALLAH peygamber hatırı için yaş şartını kaldırın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 18:28
06

engin - Önce bir 2017 şubatta aldıklarınızı tamamlayın yüzünüze gözünüze bulaştırııp mağdur ettiniz bizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 18:28
05

murat - yaş şartını kaldırın kpss merkezi alımlarda yaş şartı yoktu lütfen yaş şartını kaldırın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 18:28


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler