KHK İle EGM'ye 11 Bin 500 Polis Alımı Yapılacak-İlanlar Bekleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğüne, 694 sayılı KHK ile 32 binden fazla personel alımı için kadro ihdas edilmişti. İhdas edilen kadronun bir kısmı alındı. Ancak halen alıım yapılmamış 11 bin 500 kadro var. Peki bu kadrolara alım nasıl olacak? Adayların talepleri neler?

25 Ağustos günü yayımlanan 694 sayılı KHK ile kamuya binlere memur alımı için kadro ihdas edilmişti. İhdas edilen bu kadroların birçoğu için alımlar yapıldı. Ancak halen bekleme aşamasında olan alımlar mevcut.

694 nolu KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 32 bin 12 personel alımı için kadro ihdas edilmişti. Açılan kadroda polis ve bekçi alımı için kadro dağılımı şu şekilde açıklanmıştı: 2 bin 500 komiser yardımcısı, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi.

Kaç Kişilik alım Oldu?

KHK sonrası EGM'ye polis alımları yapılmaya başlanmıştı. İlk olarak POMEM'lere lisans ve önlisans mezunu toplamda 13 bin polis alımı yapılmıştı. POMEM'lerde polis memuru olarak yetiştirmek üzere yapılan alım, şu anda mülakat sürecinde.

POMEM alımının ardından henüz EGM'ye henüz başka bir polis alımı olmadı. Başta lise mezunu adaylar olmak üzere on binlerce aday, yeni polis alımları için sabırsız şekilde bekleyişini sürdürüyor. Sayılara bakıldığında EGM'nin önmüzdeki dönemlerde en az 11 bin 500 kişilik bir polis alımı yapması bekleniyor.

2 bin 500'ü PAEM'e Alınacak

PAEM'lerde komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere önümüzdeki aylarda polis alımı yapılması bekleniyor. Ancak Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre PAEM'lere yeni alımın polis memurları arasından yapılması bekleniyor. Polis memurları arasından komiser yardımcısı alımının ardından açıktan komiser yardımcısı alımı yapılması bekleniyor.

3. dönem PAEM 2200 komiser yardımcısı alımı KHK'dan önce yapıldı. bu nedenle KHK ile açılan PAEM kadrosu halen duruyor.

9 Bin Alım Nasıl Olacak?

Geriye kalan 9 bin 500 polis alımının ise PÖH olarak mı yoksa POMEM'lere polis memuru olarak mı yapılacağı henüz net değil. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Acak 9 bin kişillik kadronun bir kısmının, son günlerde TBMM'nin de gündemine gelen PÖH alımı olarak yapılması bekleniyor.

Talepleriniz Neler?

Polis olmak için bekleyen adaylar, aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerini paylaşabilir, yeni alım ile ilgili taleplerini iletebilirler.

İlan yayımlandığı anda haberdar olmak için;

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN 

TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr   | Ankara - ÖZEL HABER

22 Kas 2017 - 15:26 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Uğur - Lise mezununu görsünler artık pöh açılabilir en azından Okuyanlara saygımız var tabi ki ama pöh bari bize vursun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
08

İlhan - Üniversite mezunlarına yaş konusunda yardım edilmeli die düşünüyorum 35 yaş gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
07

Kamil ÇANDARLI - Polis alımlarında lise ve ön lisansa daha çok yer verilsin. Lisans mezunu olup 1 engelli koşuyu beceremeyen adamlardan oluşan vatan millet askı nedir bilmeyen sadece issiz kaldığı icin bu ise yönelen adamlar yerine ülke icin canını ortaya koyabilecek asker ve polis alımı olmasını tavsiye ederim Kısaca Ön lisans lisans ve lise diye ayrım olmasın lise üstü herkes gelsin fiziki ve sözlü mülakatlarda gösterelim kendimizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
06

emine - 9 binin hep pöh olmalı ve bayanlara en az 1000 kadro açılmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
05

Ayşegül - Pomem önlisans KPSS puanı ve yaş in esnetilmesini istiyoruz....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
04

Gk - Bayan alım yapılsın yaş şartı esnetilisin lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
03

Serkan aslan - İstifa eden uzman Erbaşlar mağdur onlara bı öncelik lazım devlet bunu dusunmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
02

MUSTAFA - KENDİ İSTEĞİYLE İSTİFA ETMİŞ NERESİ MAĞDUR BE ...MAĞDUR KELİMESİNİN KULLANILMASI YANLIŞ OLMUŞ ..KENDİSİ İSTİFA ETMİŞ BİRİSİNE MAĞDUR DENMEZ DENGESİZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26
01

Ülkücü - Etmeseydiniz arkadaşım , parası için gidiyonuz zoru görünce kaçıyonuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler