Kamuya KPSS 60 ile 3000 ASDEP Personeli Alımı Müjdesi Geldi-İşte Başvuru Şartları ve Maaşı

Önceki gün katıldığı bir programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2016 ve 2017 yılında 3 bin ASDEP personeli alımının yapıldığını, 2018 yılında da alımın olacağını söyledi. Peki ASDEP personeli alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuruda istenen KPSS puan şartı nedir?

Aile ve Sosyal Politkalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, önceki gün yaptığı açıklamada ASDEP'lere 2018 yılında 3 bin personel alımı yapılacaiğını söyledi.

Bakan Kaya'nı ASDEP alımı açıklamasının ardından memur adayları, ASDEP personeli başvuru şartlarını ve maaşlarını araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak geçtiğimiz yıl yapılan ASDEP personeli alımındaki şartları araştırdık. Yeni dönem ASDEP personeli alımında da başvuru şartlarının bu şekilde olması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ASDEP personeli alımı başvuru genel şartları şu şekildedir;

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

# Kamu haklarından mahrum olmamak,

# Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

# Yurdun her yerinde görev yapmasına, her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etme engeli bulunmamak,

# Erkek adaylar için zorunlu askerlik hizmetini yapmış, muaf ya da en az 1 yıl tecilli olmak

# Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümleri mezunları ve bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak.

# KPSS 'den en az 60 almış olmak.

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?

ASDEP personeli alımlarının önümüzdeki aydan itibaren yayımlanması bekleniyor.

ASDEP PERSONELİ MAAŞI

ASDEP personelleri 2017 yılında 3.730,75 TL maaş alıyordu. Yeni yıl zamları ile birlikte 4 bin TL'ye yakın maaşları olduğu biliniyor.

BAKAN KAYA'NIN AÇIKLAMASI

2016 ve 2017 yılında toplamda 3 bin ASDEP personel alımı yapıldığını önceki gün açıklayan Bakan Kaya, 2018 yılında da istihdam sağlayacaklarını açıklayarak, şunları söyledi:

"ASDEP'in en önemli unsuru hiç şüphesiz, yeterli sayıdaki personelidir. 2016 yılında bin 500, 2017 yılında da bin 500 olmak üzere toplam 3 bin ASDEP personelinin istihdamını sağladık. 2018 yılında da 3 bin ASDEP personelini istihdam etmeyi planlıyoruz. Son 3 ay içerisinde 165 bin hanede 700 bine yakın vatandaşımızı evlerinde ziyaret ettik. Bu sadece son 3 ay içerisinde olan rakamlar. Elbette bu çalışmalar çözüm odaklı sonuç almaya dönük olmak zorunda. Yola çıkarken varmak istediğimiz hedefin insanımızın yüzündeki tebessüm olduğunu unutmamalıyız. Çözüm getirmeye insanımızın yüzünü güldürmeyen çaba hiçbir zaman bizi hedefimize ulaştıramaz."

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

12 Şub 2018 - 12:57 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Issız genç - Başvurular ne Zaman başlıyor nasıl yaoacagiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
08

Tevfik - AÖF Ön lisans mezunlarına yine iş yok yani.Bu bölümü neden açıyorlar o zaman.2 yıllık eğitimi kaldırsınlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
07

Bir umut !! - Lutfen aöf onlısans sosyal hizmetlerin de onunu açın da bızlere de bir umut iş kapısı açılsın!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
06

Okuyan ev hanımı - Açıköğretim sosyal hızmetler ıkı yıllıklar neden alınmıyor.Bız bu bolumu neden okuyoruz lutfen bızlerıde dusunun!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
04

Yeter be - İibf ne halta yarıyor hiç bir yere başvuru yapamıyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
03

Yeter be - İibf ne halta yarıyor hiç bir yere başvuru yapamıyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
02

Eymen - felsefe bölümü de Olmalı sosyoloji ve psikoloji varsa felsefe de mutlaka Olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57
01

Misafir - Atanmamış bir felsefe mezunu olduğum halde felsefenin bu branşlar arasında rolü olmadığını düşünüyorum; çünkü ASDEP temelde sosyal yardımlaşmayı amaçlıyor. Felsefe ise daha çok danışmanlıkla ilgili. Felsefe öğrencileri çocuk esirgeme kurumunda, huzur evinde, rehabilitasyon merkezinde çalışabilecek bilgi ve beceriye yönelik eğitim almıyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 12:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler