Kadın-Erkek KPSS Şartsız Polis Özel Harekat Alımı için Başvuru Tarihi Netleşiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Diyarbakır'daki Bölge Güvenlik Toplantısı'nda da Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin konuşması, Eylül ayında gerçekleştirilecek POMEM alımlarında branşın özel harekat olması ihtimalini bir kez daha arttırdı.

Son POMEM alımlarından sonra Polis Akademisi Başkanlığı, Eylül ayı içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Eylül ayı için kendilerine talimat verdiğini, Eylül ayı içerisinde yeni alım için ilana çıkılacağını söylemişti. Uzun süredir KPSS Şartsız PÖH alımı müjdesi bekleyen adayları sevindiren bu açıklamanın hemen ardından İçişleri Bakanı Soylu, Polis özel harekat atamalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuş, sayının arttırılacağını söylemişti. Dün Diyarbakır'da konuşan Süleyman Soylu, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat sayısının arttırılacağını Güvenlik Korucuları arasından astsubay ve subay alımları yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Personel noktasında jandarma ve polis özel harekat alımlarına hız verdiğimiz gibi korucuların üzerinde de yaptığımız iyileştirmeler yeni alımlarda etkili oldu. Koruculardan astsubay ve subay yapacağız dedik. Herkes dedi 'Bu nasıl olacak?' Bin 40'ını yaptık şimdi bin 300'e yakın daha bir alım gerçekleştiriyoruz. Bu rakamı 5 bine kadar da çıkarma hedefimiz söz konusu. Bunun birçok faydası ve özellikle güvenlik sistemimize de bir çok katkısı var. Korucularımızın yaş ortalaması 42'ydi 18 bin 480 korucuyu çok iyi şartlarda emekli edip 21 bin 716 korucu alarak ortalama yaşı 32'e düşürdük." dedi.

Bir diğer merak edilen konu kadın adaylara kontenjan ayrılıp ayrılmayacağı. Son Polis Özel Harekat Alımlarında kadın kontenjanı ayrılmaması bazı adayların tepkilerine neden olmuş, kadın adaylar meclise giderek kendilerine de yer ayrılması konusunda taleplerini ilgili makamlara iletmişti. Yeni alımlarla ilgili geçtiğimiz aylarda mecliste konuşan İçişleri Bakanı, bir sonraki polis özel harekat alımlarında kadın adaylara kontenjan ayrılacağını söylemişti.

KPSSCAFER - ANKARA

22 Nis 2018 - 09:41 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Nur - Olsun artık kps şartsız pöh alimi.bi an önce rica ediyorm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
07

Fatma - O müjdeli haberi bekliyor uz bay bayan lise mezunu pöh alımını bızlerede bir şans verilsin lütfen ya biz de bu vatan için bir şeyler yapmak istiyor uz bu alımlar lise düzeyinde olsun bayanlara da kontöjan açılsın rica ediyoruz ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
05

Hilal - Alım biran önce olsun neyi bekliyorlar yetmiyor mu bu kadar bekledigimiz lise mezunu kpss şartsız olsun alım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
04

Muhammet - Eylul ayinda ya poh yada paem alinir deye dusunuyorumm ama hayirlisi olur insAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
03

xxxx - Yaw daha biktik su poh culerden bian alinsada rahatlasak bunedir ya heryerde yaziyolar poh olsun ytr daha

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
02

ppöh - Hadi hayırlısı,admin size zahmet birde pmyo ile ilgili haber yaparmısınız son gelişmelerden ötürü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41
01

Yusuf - Sayin baskanim lose sartsiz olsun lutfen ilkogretimlerinde onunu acin Allah rizasi icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 09:41


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler