İsmail Koncuk: "Aday KPSS'den 90 Alsa Bile Atanamayacak"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından sözlü sınav sistemlerine yüklendi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından sözlü sınav sistemlerine yüklendi. Eski sistemin değiştirilmesiyle birlikte bir çok kurumun sözlü sınavla personel alımına yönelmesini eleştiren Koncuk, torpille ilgili kendisine dahi teklifler geldiğini , bu durumun oldukça kötü olduğunu vurguladı. Koncuk , "Yıllardır tıkır tıkır işleyen sağlam bir sistemi niye bozdunuz? Mülakat getirilmesi ile birlikte emeğin, çalışmanın ne anlamı kaldı?
Öğretmen alımında mülakat getirilmesini eleştiren Koncuk, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlik mülakatlı hale getirildi. Çocuklarımız daha önce KPSS’ye giriyordu ve torpil aramadan KPSS’den aldığı puanla öğretmen olarak atanıyordu. Şimdi ise hem memur hem öğretmen alımında mülakat getirildi.

Beni arayan çok insan var. ‘Başkanım çocuğum mülakata girecek. Bir şey yapabilir misiniz?’ diye soruyorlar. Hem torpilin haksızlık olduğunu söyleyeceğiz hem de aynı pisliğin içine gireceğiz. Böyle bir şey olmaz. Allah kul hakkı yemekten korusun!
Ne yazık ki bu evlatlarımızın anne babaları yola düşmüş torpil arıyor. ‘Nasıl torpil bulurum da çocuğumun öğretmen olmasını sağlarım?’ diye düşünüyor. Buna ne yazık ki kimse ses çıkarmıyor.

Buradan soruyorum: Yıllardır tıkır tıkır işleyen sağlam bir sistemi niye bozdunuz? Mülakat getirilmesi ile birlikte emeğin, çalışmanın ne anlamı kaldı? Bir aday KPSS’den 90 puan almasına rağmen öğretmen ya da memur olamayacak, buna rağmen KPSS’den 50 puan alan başka bir aday torpil bulduğu için mülakatta 90-95 puan alarak, diğerinin önüne geçecek. Bu haksızlığa susan dil, şeytandır. Mülakat denilen ucube sistemin gerek yönetici atamada gerekse öğretmen ve memur alımında ortadan kaldırılması için gerekli mücadeleyi dün ve bugün olduğu gibi yarın da yapacağız.

Ey bu sistemi ihdas edenler; sizin günahınız bu sistemi çıkardığınızdan dolayı yedi sülalenize yetecektir. Biz unutturmayacağız. Elbette bu mücadeleyi beraber vermeliyiz. Bu mücadele ancak yiğit, şahsiyetli, yürekli insanlarla verilebilecek bir mücadeledir. Bu anlamda Allah hepinizden razı olsun. Bu zorlu mücadelede bizleri yalnız bırakmadığınız için sizi tebrik ediyorum.” dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

16 May 2017 - 10:55 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

selin yilmaz - herseyin afedersin civki cikti ya yeter artik gunah deilmi bizlere emeklerimize ya ailelerimiz okutuyor bizi sonra atama beklioz 90 alip mulakatlar bir an once kaldirilmali !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
07

atama bekleyen orman mühendisi - çok güzelde öğretmenlere mülakat gelince mi aklınız başınıza geldi o geçmiş olsun orman mühendisleri alımına mülakat 2014 yılında geldi bir örnek ve daha bir çok kurum memur alımında mülakat getirdi o zaman niye sesiniz çıkmıyordu madem öğretmenlere de gelince sesiniz çıkmaya başladı bakıyorum yazık bir samimiyet lütfen..!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
06

Ya-man9580 - bu bakan diretiyor ama ohal kalkınca ve de yeni bakanla birlikte mülakatın kalkacağını düşünüyorum, eğitim fakültelerine önem verip öğretmen adaylarını henüz eğitim aşamasındayken daha iyi yetiştirirsek kontenjanları da azaltıp kaliteyi artırırsak mülakata ihtiyaç kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
05

Biyoloji ogretmeni - Orman mühendisi arkadaşim İsmail bey Türk EGITIM SEN BASKANI kaldıki her zaman her haksızlığin karşısında olmaya çalışan bir vatandaş. Tweeterdan takip edersen görebilirsin haber yapılmıyor diye karşı değil sanma bu bir. İkincisi öğretmen ataması yuzdesiyle Türkiye'de orman mühendisi ataması yüzdesi arasında dağlar var o nedenle de bu konuya değişmesi normal olarak görüyorum ben seni beni yok haksızlık gerçek tepkin buna olmalıydı. Tepkimiz torpile kpss diye bir sınav var kaldıki sınav sonuçlarının degistirilmesinden tutunda alenen torpilli atamalara hayır!!! Bu ülkenin vergisiyle geçinecek memur alıyorsunuz kapınıza uşak değil. Atananrinda aldıkları maaş haramdır bu kul hakkıdır Allahın katında yeriniz yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
04

kimya - 87 ile açıkta kalmak ne demek gece güngüz çalışıp uyumayan bilir . iki elimiz yakanızda Allah bildiği gibi yapsın zalimleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
03

mehmet - helal olsun memurlukta katiplikte öğretmenlikte hepsinde mülakat kaldırılmalı torpilli kişiler değil liyakatli kişiler hak eden kişiler atanmalı biz millet olarak torpilsiz bir sistem istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
02

yasin ime - Doğru söylüyorsun da sayın bakanım Önce kendi vicdanini sustursunlar dediğiniz gibi yedi sulalesine bile yetecek kadar veballer var boyunlarinda halka halka dizilmiş ve ne yazık ki dizilmeye de devam ediliyor bela tıpkı bir musibet gibi ülkeyi sarmış sessiz cok sessiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55
01

Şeyhmus turğay - Adam robot gibi çalışıp sadece soru çöezerek 90 puanla çocuk sevgisi bir şeyi öğretme aşkı olmadan ağzından küfrü kötü sözü eksik olmayan tek derdi atanıp sırtını devlete dayayıp maaaş almak olan...ve atandıktan sonra acıp bir kitap bile okumayan...bir sistem olmasındansa sınav sisteminin tamamen kaldırılıp sadece sözlü sadece ders verme kabiliyeti sadece iyi yürekli çocukları seven,öğretmeyi paylaşmayı seven bir nesil öğretmen yetiştirmek daha isabet olur kanısındayım....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 10:55


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler