İİBF mezunlarının sorunları ne olacak?

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının istihdam sorunlarının çözümüne yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hangi çalışmaların yürütüldüğü Bakan Faruk ÇELİKe soruldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının istihdam sorunlarının çözümüne yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hangi çalışmaların yürütüldüğü Bakan Faruk ÇELİK'e soruldu.

Milletvekili Alim IŞIK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde, İİBF mezunlarının istihdam sorunlarının çözümüne yönelik olarak Bakanlığın tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin şu soruları sordu:

1. Halen ülkemizde İİBF mezunu olup da herhangi bir iş sahibi olmayan vatandaşlarımızın sayıları nedir?

2. Ülkemizde işsiz İİBF mezunlarının sayılarının giderek arttığı ve bu sayının 400 bin dolayında olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

3. 2010-2014 döneminde kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılan personel içerisinde 4001 kodu ile başvuruda bulunanların toplam sayıları ve mezun oldukları fakültelere göre dağılımları nasıl olmuştur?

4. Anılan dönemde 4001 kodu ile işe girdikten sonra başka bir alanda tekrar işe giren personel sayısı ne kadardır?

5. 4001 kodu ile iş başvurusunda bulunan adayların atanmaları halinde en az 3 yıl süreyle atandığı kurumda çalışma şartının konması ya da anılan kod ile sadece İİBF mezunlarının başvurularının sağlanması yönündeki talepler Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bakanlığınızın bu konuda yürüttüğü bir çalışma var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır? Yoksa bu konuda bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

6. Bakanlığınızca KPSS-2014 sonuçlarına göre yapılacak personel alımlarında İİBF mezunları için hangi dönemlerde toplam kaç kontenjan ayrılması düşünülmektedir?

7. Anılan sınav sonuçlarına göre yapılacak personel atamalarında İİBF mezunları için toplam 40.000 kontenjan ayrılması ve bazı Bakanlıklarda yapılan mülakat sınavlarının kaldırılması talepleri Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?

8. Bakanlığınızın anılan konulara ilişkin görüşü ve 2014-2015 yılları atama programı nasıldır?

memurunyeri.com

08 Eki 2014 - 17:07 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler