Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı Açtı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI   Konu :Unvan Değişikliği Sınavı   GENELGE   2013/   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımız.

 

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

 

Konu :Unvan Değişikliği Sınavı

 

GENELGE

 

2013/

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımız...

 

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

 

Konu :Unvan Değişikliği Sınavı

 

GENELGE

 

2013/

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapmakta iken en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanılan unvanlara ilişkin görevlere atanmalarını teminen, ihtiyaç duyulan ve boş bulunan kadrolar için Unvan Değişikliği Sınavı açılması Makam’m 22/02/2013 tarih ve 3 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür.

 

Unvan Değişikliği Sınavı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ile Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavı Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacak olup, sınavda 70 (yetmiş) ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavına katılacak adayların duyuruda belirtilen sınava katılma şartlarını son başvuru tarihi itibariyle taşımaları gerekmekte olup, müracaatlarda kişi beyanı esas alınacaktır. Müracaat edecek personelden mezun olduğu okul itibariyle Unvan Değişikliği. Sınavı kapsamında atanamayacakların müracaatları Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı görüşü doğrultusunda değerlendirilecektir.

 

Sınav açılan kadro unvanları ve sayıları (Ek-l)'deki listede, kadro unvan ve branşları ise (Ek-2)'deki listede belirtilmiştir.

 

Unvan Değişikliği Sınavı yapılacak kadrolara müracaatlar için gerekli şartlar (Ek-3)'te açıklanmıştır.

 

Unvan Değişikliği Sınavına müracaatlar 13/03/2013 tarihinde başlayıp, 01/04/2013 saat 17:00’ye kadar http://www.tarimpersonel.gov.tr adresinden yapılacaktır.

 

Adaylar, http://www.tarimpersonel.gov.tr/unvandegisikligi adresine girdiğinde, ekranda yer alan “unvan değişikliği sınavına başvurmak için tıklayınız” linkinden, gerekli açıklamaları okuduktan sonra, açıklama sayfasında yer alan linke tıklayarak tek bir unvan için müracaat yapacaklardır.

 

Adaylar bilgisayar ortamında yaptıkları müracaat formlarının üç nüsha çıktısını alarak bir sureti kendilerinde, bir sureti görev yaptıkları birimde muhafaza edilmek üzere, diğer imzalı ve tasdikli sureti ile diploma ya da geçici mezuniyet belgesi fotokopisini (sadece programcı kadrosuna müracaat edecekler için istenilen niteliklere haiz onaylı sertifika suretini) görevli oldukları birimlere teslim ederek müracaatlarını tamamlayacaklardır.

 

Başvuru formları ve diploma veya geçici mezuniyet belgesi fotokopileri (sadece programcı kadrosuna müracaat edecekler için istenilen niteliklere haiz onaylı sertifika) Taşrada İl Müdürlükleri ve Kuruluş Müdürlüklerince, Merkezde ise bağlı oldukları birimlerin Koordinasyon Birimlerince doğruluğu onaylanarak toplu halde en geç 08/04/2013 tarihi mesai bitimine kadar görevlendirilecek personel aracılığıyla Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünde olacak şekilde intikal ettirilecektir. İlçe Müdürlükleri kendilerine yapılan müracaatları, belirtilen süreleri aşmamak kaydıyla en kısa sürede İl Müdürlüklerine intikal ettireceklerdir. Gecikmelere sebebiyet verilmesi yasal sorumluluk oluşturacağından gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

 

Unvan Değişikliği Sınavı ders notları, http://www.tarim.gov.tr ve http://www.tarimpersonel.gov.tr adreslerinden yayınlanacaktır.

 

Eksik veya yanlış doldurulan başvuru formları ile son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

 

Belirlenecek takvim doğrultusunda Unvan Değişikliği Sınavının yapılacağı yer, tarih ve sınavla ilgili diğer hususlar http://www.tarim.gov.tr ve http://www.tarimpersonel.gov.tr internet adreslerinden duyurulacaktır.

 

Sınavda başarılı olanlardan atanma şartlarını taşımadıkları anlaşılanlar ile atama yapılıncaya kadar atanma şartlarını kaybedenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atama yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecektir.

 

Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında, ilan edilen kadrolara mahkeme kararı, soruşturma raporu veya Bakanlar Kurulu Kararı gibi mücbir sebeplerden dolayı atama yapılması ya da yapılmaması gerektiğinde, söz konusu mahkeme kararı, soruşturma raporları veya Bakanlar Kurulu Karan doğrultusunda Bakanlığımız Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personel, görev yaptığı Müdürlükteki norm kadrosu uygun olan münhal kadrolara atanacaktır. Bu personel arasından normun dolu olmasından/dolmasından dolayı aynı Müdürlüğe atanamayanlar daha sonra Personel Genel Müdürlüğünce Bakanlığın ihtiyaçları doğrultusunda ilan edilecek Müdürlüklere puan ve tercihlerine göre yerleştirilerek atamaları yapılacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personelden; Bakanlığın ihtiyaçları doğrultusunda Personel Genel Müdürlüğünce belirlenecek unvan ve branşlar için müracaat eden personelin yine Personel Genel Müdürlüğünce daha sonra ihtiyaç duyulması halinde ilan edilecek yerlere yapılacak tercihler ve sınavda alman puana göre yerleştirmeleri yapılacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavı sonunda atamaların Valilikler emrine yapılmasından sonra Valiliklerce yapılacak atamalarda; İl Müdürlüklerinin (Merkez) personel ihtiyacı da dikkate alınarak ve İl genelinin kadro-ihtiyaç durumları da değerlendirilmek kaydıyla Mühendis ve Veteriner Hekim istihdam edilmeyen İlçe bırakılmayacaktır.

 

Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personelden özür durumunu atama işleminden önce belgelendirenlere, Bakanlığımız Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

 

Sonuçlar sınav tarihinden itibaren 2 (iki) yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınavın ilanına kadar geçerli olacak, bu süre içerisinde sınavı kazananlar ilan edilen kadrolarda çeşitli nedenlerle boş kalan veya boşalan kadrolara puan sırasına göre yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda atamaları yapılacaktır.

 

Yazılı talepleri halinde Unvan Değişikliği Sınavına katılacaklar sınav günü dahil olmak üzere sınavdan bir gün önce ve bir gün sonra idari izinli sayılacaktır. Sınav harcı ve sınav sonuçlarına itiraz harcı adaylar tarafından karşılanacaktır.

 

Bilgilerinizi, gereğini ve ilgililere tebliğini rica ederim.

01 Mar 2013 - 12:24 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler