Flaş Gelişme: POMEM Polis Alımında Başvuru Şartları Değişecek mi?

Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin polis alımında başvuru süreci önceki gün uzatıldı. Açıklamada 10 bin polis alımında başvuruların 30 Mart tarihine kadar alınacağına yer verildi. Peki polis alımında başvuru şartları değişecek mi?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından önceki gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 10 bin polis alımı başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi.

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"22. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 12-23 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur. Ancak, başvuru yapacak adaylardan ön başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle 22. Dönem POMEM ön başvuru ve ücret yatırma işlemleri 30 Mart 2018 tarihine kadar uzatılmıştır. Tüm adaylara ilanen duyurulur."

BAŞVURULAR NEDEN UZATILDI?

Polis Akademisi Başkanlığı açıklamasında başvuru yapamayan adayların yoğun isteği üzerine başvuru sürecinin uzatıldığına yer verdi. Ancak geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan bir açıklama yapmış ve POMEM'e başvuru yapan aday sayısını açıkladı. Ayhan yaptığı açıklamada başvuru yapan aday sayısını da kamuoyuna duyurdu. O Açıklama ise şu şekilde; "22. dönem POMEM başvuruları, 12 Mart'ta başlamış olup son 3 güne girmiş bulunmaktayız. An itibarıyla 23 bin 112 başvurumuz söz konusu. Benim adaylara tavsiyem, başvurularını son güne bırakmamaları. Çünkü aşırı yüklenme ve yoğunluk nedeniyle sistemde çeşitli sorunlar yaşanabilmekte, kilitlenmekte. Bu nedenle son günlere bırakmamalarını tavsiye ediyorum."

Bu açıklama göz önüne alındığında başvuru sürecinin uzatılması, başvuru sayısının az olmasına bağlanabilir. Önceki dönem POMEM'e 67 binden fazla kişi başvuru yapmış, yine de erkek lisans mezunu polis alımında tam sayı tamamlanamamıştı. Son günlerde yapılan başvurular da hesaba katıldığında 30 bine yakın başvuru olduğu tahmin ediliyor. Bu da yine lisans mezunu erkek polis alımında sayının tamamlanamayacağı anlamına geliyor.

ADAYLAR BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLSİN İSTİYOR

Polis olmak isteyen ancak POMEM başvuru şartlarını taşımayan adaylar şartların esnetilmesini istiyor. Yaş, KPSS, mezuniyet gibi şartlarda bazı düzenlemeler yapılması isteniyor. Aşağıdaki yorum kısmından değişmesini istediğiniz başvuru şartlarını yazabilirsiniz.

20. DÖNEM POMEM'DE DE BAŞVURU SAYISI AZ OLMUŞTU-BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞMİŞTİ

20 dönem 10 bin polis alımına yine başvurular az olmuştu. Başvuruların az olması nedeniyle eğitim düzeyi önlisans düzeyine düşürülmüştü. Yeni bir değişiklik olur mu bilinmez. Adaylar önümüzdeki günlerde gelecek açıklamalara odaklanmış durumda.

POLİS ALIMI HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN;

Facebook grubumuza üye olun ve memur alımlarını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın. Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

24 Mar 2018 - 10:51 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ebru - Bayan ve erkek yaş şartı esnetilmeli bence.yaştan dolayi başvuru yapamayan birsürü kişi var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 10:51
05

Yüksel uğurcan mun - Lise mezunlarıda basvurabilsin yaşları 20 21 olan başvura bilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 10:51
01

Bahadır yılmaz - Kpss puan şartı 60 puan olmalı yaş şartı 28 olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 10:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler