FETÖ'cü Öğretmen'den 2010 KPSS İtirafları!

FETÖ'cüler 2010 KPSS'de neler yaptıklarını itiraf etmeye devam ediyor.

FETÖ darbe girişimi soruşturmalarında patlak veren 2010 KPSS usülsüzleri sonucu 2010 KPSS sınavı iptal edilmişti. 

2010 KPSS eğitim bilimleri bölümü ardından genel yetenek ve genel kültür bölümleri de iptal edildi.

Soruşturmalar devam eder iken, Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, önemli açıklamalarda bulunmuş, kopya çekildiğini itiraf etmişti. Muhammet Sait Gülen'in itirafları için lütfen TIKLAYINIZ.

Yeğen Gülen'in itiraflarını FETÖ'cü bir öğretmenin itirafları takip etti. Muhammet Sait Gülen ile berbaer tutuklanan Süleyman Yörük, işte bu açıklamalarda bulundu;

"Evde tektim. Yanında gri laptop vardı. İçeri girdi, birlikte müsait bir odaya geçtik. Bana, 'Az sonra aramızda kalması gereken bir mevzu olacak.' dedi ve bilgisayarı açtı. Bilgisayar ekranında birtakım sorular vardı. Bana, 'Bu sorulara iyice bak ve cevaplarını aklında tut. Sorular KPSS'de çıkabilir.' dedi. Ben de soruları inceledim. Soruların genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri testlerine ait olduğunu anladım. Hatırladığım kadarıyla eğitim bilimleri testinden 60, genel kültür ve genel yetenek testinden de 30-35 civarında soru ve cevabı vardı. Soru ve cevaplar Word sayfası ortamında hazırlanmıştı. Cevap şıkları koyu işaretlenmişti. Yaklaşık 1,5-2 saat civarında sorulara baktım ve ezberledim. Daha sonra Var, bilgisayarı da alarak gitti. Sınav tarihine kadar kendisiyle görüşmedim.

10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'ye Atatürk Üniversitesinde girdim. KPSS'de, Muharrem Var'ın bana evde gösterdiği soruların tamamı çıktı. Ayrıca kendi bildiğim soruları da yaptım.Sınav sonucunda eğitim bilimleri testinde 120 sorusuda 105'ini, genel yeteneğin 60 sorusunun 58'ini, genel kültürdeki 60 sorunun da 38'ini doğru yaptım. Genel yetenek ve genel kültür testi iptal edilmedi. Nedenini bilmiyorum. Halbuki ben, Muharrem Var'ın gösterdiği bilgisayardan genel yetenek ve genel kültür testlerine ait soru ve cevapları da ezberlemiştim." 

Eğitim Bilimleri sınavı tekrar edildiğinde Süleyman Yörük, 120 soruda sadece 49 doğru yaptığı da belirlendi.

Gelişmeler için bizi takip etmeye devam ediniz.

Kpsscafe.com.tr

05 Ağu 2016 - 15:14 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler